June Readings: wat las ik zoal in de maand juni 2023?

De maand juni was voor mij een turbulente lees-maand. Kijk mij naar mijn 'gelezen' boekenlijst.


In juni las ik niet veel boeken, maar dat komt mogelijk doordat ik nu ziek ben. Neemt niet weg, dat gezien het nu minder makkelijk gaat, ik toch blijf lezen en er over schrijven. Want dat is mijn passie. Ik plak de maand juli er gewoon aan vast. Kijk je mee?

Dus ja, wat las ik zoal in de maand juni?


Het eerste boek in de maand juni die ik uit las was: Nooit meer thuis, van auteur Inge Spaan⭐⭐⭐⭐. Zij bracht eerder haar thrillers uit bij uitgeverij Letterrijn, en is nu bij Harper Collins gecontracteerd. Ik kan je zeggen: tot groot plezier want dit is een grote aanrader! Het verhaal gaat over 2 moeder die over hun kroost waken. Op school gaat het niet altijd over rozen en bij het andere gezin heeft de vader besloten om het gezin de rug toe te keren en wil een echtscheiding. Dan raakt er een meisje vermist en staan de moeders die inmiddels bevriend zijn geworden op scherp om achter de waarheid te komen. Die zit verdraait goed in elkaar.

Als tweede kwam Heather Gudenkauf , met De Loge aan de beurt. 
⭐⭐⭐⭐⭐"Over -De logé- valt veel te zeggen en ook te ontdekken. Spannend, creepy en beklemmend zijn de termen die hier passend zijn. Het is een soort van old-school-thriller. Alle ingrediënten zijn aanwezig, voor een mustread. Deze auteur weet zeer goed hoe spanning en ook de plot moeten worden opgebouwd."

Al een tijdje lag ik op de deurmat voor de nieuwste van Esther Verhoef- Alter Ego. ⭐⭐⭐⭐⭐ Deze super spannende misdaadroman draait om Lynn, 33 jaar en  getrouwd met een bekende chefkok. Haar man is de ster en zij is werkzaam in het bedrijf van haar echtgenoot.. Naast deze verhaallijn van Lynn in het "nu", leert de lezer de jonge Lynn kennen door de flashbacks naar vroeger. Die tijd is best treurig te noemen. Gelukkig leeft ze nu in betere tijden, al lijkt het erop dat ze wordt tegengewerkt. ~Super spannend & meeslepend~

Liz Ouwens ken ik van het feelgood-genre, en schreef nu een spannende thriller. "Wie zwijgt" heet dit spannende verhaal ⭐⭐⭐⭐. Ik geef het vier sterren, want ik zat er weer helemaal in. In "Wie zwijgt " maakt de lezer kennis met Astrid. Zij is na haar scheiding ingetrokken bij haar dementerende moeder. Zo is zij dichtbij als er iets gebeurd. Astrid bemerkt dat haar moeder veel met haar hoofd er niet bij is. Ze zegt vreemde dingen die ze niet kan plaatsen. Astrid wil er meer van weten, maar Ida wil dat liever niet. Ook hier gaan we terug in de tijd en de flashbacks geven veeldraagkracht aan het verhaal, met bijzondere en zeker actuele thema's. Ook dit verhaal is een aanrader.

Anita Kok schreef : "Vrouwenmantel". ⭐⭐⭐+ halve ster.  Vrouwenmantel is een fijn te lezen vrouwenthriller. Claire staat hierin centraal en gaat op retraite. In plaats van rust geeft het haar in het begin veel onrust. Cupido komt nog langs en zorgt voor wat romantiek. Het verhaal is mysterieus maar enige hoogspanning blijft uit. Ik miste een soort van big boem.

Het beste boek van de maand juni is....


Kijken we naar het aantal sterren, dan is Alter Ego de winnaar, met zijn 5 sterren. Dit boek heeft mij ook weer blij verrast. Om het allerlaatste puzzel-stukje op het laatste blad terecht te laten komen. Wauw, dat is echt knap!! 

Net onder Esther Verhoef komt Inge Spaan. Dit boek raakte een snaar en dit heeft ook met mij persoonlijk te maken. Ik ga hier verder niks over zeggen, alleen dat het heel knap en realistisch is geschreven.

Alter Ego wint de maandprijs, maar Nooit meer thuis is zeer daarentegen weer heel realistisch geschreven. 


Groetjes, Annette
Birdy's Boeken

 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie