VT Thriller Recensie : Verknipt - Eveline Karman

 Recensie

Titel: Verknipt
Auteur: Eveline Karman
Uitgeverij: De Fontein
Genre: Spanning/ Thriller
Uitgave: Februari 2023

Deze recensie is eerder verschenen op Vrouwenthrillers.nl
Al die jaren orakelde ze bij Leonie dat ze niet bang is voor de waarheid, hoe verknipt of hard die ook is. 

 

Eveline Karman is auteur, journaliste en schrijft ook columns in tijdschriften als LINDA., Margriet, en Glamour. Ze schrijft sinds 2017 in weekblad Vriendin over haar leven in Frankrijk. Haar eerste fictieverhaal stond in 2013 in de verhalenbundel Overgave. In 2014 debuteerde zij met Verstrikt dat werd uitgeven door uitgeverij De Fontein. Wel 15.000 exemplaren vlogen over de toonbank. Verstrikt is een thriller over een journaliste die zich begeeft in de bijzondere wereld van de highclass prostitutie. Verknipt echter gaat over de Nederlands-Ierse Emma en is een thriller waar na het lezen de vraag opkomt of het verleden niet beter met rust gelaten kan worden. 


Een familiedrama van vier jaar geleden kan zomaar een droom aan diggelen gooien. Zo'n gebeurtenis sloeg een groot gat in het hart van hoofdpersonage Emma Doyle. Het verdriet was groot. Haar zo geliefde broer stierf totaal onverwachts. Sindsdien struggelt ze met dit verlies en met haar gezondheid. Uitgaan en alcohol zijn haar beste vrienden geworden. Met hulp van haar therapeute probeert ze alles weer op de rit te krijgen. Dit wordt bemoeilijkt na het ontdekken van een aantal vreemde zaken. Een ketting in het schuurtje van haar broer, een briefje en nog veel meer. Deze vondsten zijn voor Emma een grote trigger om in het verleden te gaan duiken. Hoe dieper ze graaft, hoe dieper ze terecht komt in een waar wespennest. Niets lijkt meer wat het was en niet iedereen is blij met haar zoektocht. 


Verknipt is de tweede thriller van Eveline Karman en draait om personage Emma Doyle, zij is van Ierse afkomst. Vandaar ook haar achternaam. Emma groeit op in een warm gezin, met lieve ouders, een broer en zusje. Emma en broer Avid zijn als twee handen op één buik. Karman beschrijft deze verhaallijn erg goed; het is duidelijk beschreven en de lezer kan zich goed inleven in de jeugd van Emma. Het komt geloofwaardig over. Er zijn meerdere verhaallijnen te volgen, namelijk die van Emma in het verleden, die van Cupido en een zekere knappe Adonis. Tenslotte wordt Emma gevolgd in het heden, die er een ware queeste van maakt om de waarheid te achterhalen. Want zij voelt dat er zaken niet helemaal kloppen. Door het wisselperspectief tussen de hoofdstukken komt de lezer steeds een stapje verder in dit raadselland. Het verhaal vliegt diverse richtingen op en het lijkt erop dat werkelijk niemand meer te vertrouwen is. Net als in de eerste thriller van Karman gaat de vrouwelijke hoofdfiguur op onderzoek uit en bijt zich vast in enkele bijzonderheden waar zij meer van wil weten. Dat lukt Emma aardig, maar niet helemaal. Na een zeer expliciet beschreven romantische bedscène, leest het in begin als een interessante roman. Met voldoende beschreven personages. Om langzaamaan bij het thrillerlevel aan te komen. Het einde is verrassend, en wel een beetje vergezocht, maar toch ook vermakelijk. 


Verknipt is een interessante en ook best trieste thriller. De vrouwenthrillerfans zullen hiervan smullen.


Groetjes, Annette Overvoorde
Birdy's Boeken


*Deze recensie is eerder verschenen op de website van Vrouwenthrillers.nl. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie