Thriller Recensie Esther Verhoef-Alter Ego

Recensie

Titel: Alter ego
Auteur: Esther Verhoef
Uitgeverij: Prometheus
Genre: Spanning/ Thriller
Uitgave: 28 Maart 2023
Een goed leven en een bekende BN-er sterrenkok als echtgenoot, zou voldoende moeten zijn voor een gelukkig leven. Toch geeft de drukte eenzaamheid, gevolgd door een affaire en dan begint de ellende pas goed.

Met grote nieuwsgierigheid keek ik uit naar de nieuwste thriller van Esther Verhoef. Eerlijk gezegd trok de cover mij niet. Een aantal boekbloggers waren gematigd blij qua reacties. Dit weerhield mij ervan om het direct op te pakken. Gezien ik de eerdere uitgaven ook in bezit heb, kreeg ik deze nu cadeau. Kijk mee naar mijn leeservaring.

De auteur Esther Verhoef 

Esther Verhoef is een van de succesvolste en veelzijdigste schrijvers van Nederland. Er zijn bijna 2,5 miljMoen exemplaren van haar thrillers en romans verkocht. Verhoefs werk is in meer dan twintig landen verschenen en meermalen bekroond en genomineerd.

Alter ego

Lynn heeft een fijn en luxe leven. Ze is getrouwd met wat oudere Camiel Storm, een bekende chef-kok. Hij is de ster en zij verzorgt de PR van het sterrenrestaurant 'De luwte'. Het is hard werken om succesvol te zijn. Het zijn lange dagen, eenzaamheid ligt op de loer wat een affaire in de hand werkt. Lynn heeft dan ook een jongere minnaar Laurens.de drukte en eenzaamheid wierp hem in haar handen. Hij is dol op Lynn en hun momentjes samen. Mogelijk het enige voorspelbare in deze misdaadroman. Camiel & Lynn willen het succes voortzetten en de zaken uitbreiden. De nieuwe plannen zorgen voor veel spanningen. Tegelijk gebeuren er vreemde dingen, Lynn ziet dit gebeuren, maar niemand luistert er naar Lynn. Totdat het escaleert.

Alter ego geschreven door de NL – Queen of crime Esther Verhoef, ziet er donker en duister uit. Zo is ook de jeugd van Lynn. Gelukkig is ze nu met haar sterren-chef Camiel. Al is hij 19 jaar ouder dan Lynn. Esther Verhoef schrijft veelal over vrouwen die in ongemakkelijke situaties zitten of terecht komen. Zo ook nu.

Alter ego draait om het leven van hoofdkarakter Lynn. Zij is 33 jaar en druk in het bedrijf van haar echtgenoot. Naast deze verhaallijn van Lynn in het nu, leert de lezer de jonge Lynn kennen door de flashbacks naar vroeger. Die tijd is best treurig te noemen. Gelukkig leeft ze nu in betere tijden. Het succes lacht Camiel en Lynn toe. Toch schuurt er iets. Dat Camiel zijn ex nog ziet en spreekt helpt ook niet mee. Zo heeft Lynn haar man niet geheel voor zichzelf. Ook enige besluitvorming over de zaak gebeurt langs haar heen. 


Esther Verhoef weet de lezer steeds opnieuw te verassen met nieuwe familiedrama’s zo ook in deze domestic noir. Wat zich achter gesloten deuren afspeelt, blijft tussen de 4 muren. We leven voort, maar nemen sommige zaken toch mee. Dit geldt zeker voor Lynn. Ook het maatschappelijke thema – opgroeien bij de nonnen – wordt deze ronde verweven in een spannend misdaadverhaal.
Lynn transformeert tot echtgenote van een sterren-kok. Om later terug te komen bij haar blauwdruk. De spanning loopt steeds verder op, totdat er zelfs op het laatst…….heel veel gebeurd. Het allerlaatste stukje van de puzzel wordt onthuld op het allerlaatste blad. Chapeau!


Waardering  ⭐⭐⭐⭐⭐


Al is de cover wat donker en niet aantrekkelijk, zal een kniesoor hier niet verder op letten. het boek is top! 


Groetjes, Annette


Tags:
thriller, creepymoments, suspense, spannend, avontuur 
spanningsboog, leesplezier


Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.