Feelgood Recensie: Pineapple street -Jenny Jackson

Recensie

Titel: Pineapple street
Auteur: Jenny Jackson
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Genre: Feelgood/ Roman
Uitgave datum: 20 juni 2023
Door: Myrthe Wolff

Myrthe is mijn collega. Zij las een heel leuk boek: Pineapple street. Ze was zo enthousiast. Hierbij haar bevindingen. Kijk je mee!

De inhoud

In Pineapple Street van Jenny Jackson genieten de steenrijke Stocktons al generaties van alle privileges van kapitalistisch succes. Nu dreigt een schisma in de familie als hun drie dochters, die al dat geld gaan erven, worstelen met wat de waarde van geld werkelijk is. Darley’s financiële zekerheid valt weg als haar man betrokken raakt bij een schandaal en zijn baan verliest, Georgiana ontdekt dat haar collega/minnaar nog steeds verliefd is op zijn vrouw en buitenstaander Sasha kampt met de dwingende familietradities en sociale conventies van de elite. De zorgvuldig bewaakte façade van de Stockton-familie staat op barsten…Een sprankelende, escapistische roman over de one-percenters van New York met glamoureuze feesten, weekendhuizen, katerbrunches en de worsteling van drie sympathieke, feilbare vrouwen.


~Al voor verschijnen een van de meestbesproken titels van de VS volgens Time Magazine, Vogue en ELLE.

De leeservaring van Mythe

 
Mijn eerste indruk van het boek vond ik goed. Het verhaal is in het begin nog een beetje traag, maar uiteindelijk komt het op gang!

Ik vind de cover van het boek heel leuk! Het is een cover waar je vrolijk van wordt en wat echt bij de zomer hoort. De dingen die op de cover staan hebben ook te maken met het verhaal.

Mijn favoriete personage is Sasha. Ik vond het heel mooi hoe zij dacht dat ze een vertrouwensband aan het opbouwen was met haar schoonzussen, maar dat dat achteraf helemaal niet gebeurde. Richting het einde van het boek gaat ze steeds meer realiseren dat het niet kan hoe zij behandeld wordt door haar schoonfamilie. Ze komt uiteindelijk voor haar zelf op.

Het verhaal ontwikkelde zich heel anders dan ik had verwacht. Er gebeurde heel veel dingen tegelijk. Je krijgt het verhaal te lezen vanuit 3 verschillende personen en ze maken alle 3 wat anders mee.

Ik vond het een sterk plot. Bij alle drie de personages was er een ander plot. Het hoofdstuk stopt bij een cliffhanger en gaat dan naar een ander personage. Je wilt dus heel graag doorlezen omdat je wil weten hoe het verder afloopt met het personage.

Waardering ⭐️⭐️⭐️

Ik geef dit boek 3 sterren. Het kwam wat langzaam op gang, maar uiteindelijk zat ik er helemaal in en wilde ik het uitlezen.


Dank je wel, Myrthe voor deze leuke recensie!Groetjes, Annette

Birdy's Boeken

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie