Recensie Thriller Lydia Albadoro - De Moordcruise

 

Recensie

Titel: De Moordcruise
Auteur: Lydia Albadoro
Uitgeverij: Kabook
Genre: Spanning/ Thriller
Uitgave: April 2023

Sterren: ⭐⭐⭐⭐

Met dank aan uitgeverij Kabook, voor dit vooruitlees-exemplaar
Lydia Albadoro is één van mijn favoriete NL-auteurs. Haar schrijfstijl is uniek te noemen, want ze neemt je mee naar vreemde plekken waar alles anders is dan je zou verwachten. Qua vibe vind ik de stijl een beetje Stephen King & C.J. Tudor. Het verloopt gewoon niet zoals verwacht. Kijk mee, naar De Moordcruise! 

De auteur

Lydia Albadoro debuteerde in 2015 met de thriller Doodstil, onder pseudoniem Lydia van Houten. Daarna volgden meer titels. Met Het vervloekte huis, de eerste van de Mikayla Jackson serie, brak ze door bij een groot publiek. Daarna volgden Ruis en Jachteiland. Standalone thrillers zoals Prooi en Schaduwland nemen de lezer mee naar duistere geheimen en verre plekken. De dwaas en De magiër verschenen onder Lydia Albadoro en hebben Connor Grant in de hoofdrol. Ook Het schaduwmeisje en De moordcruise zijn geschreven onder de naam Lydia Albadoro. Deze auteur is vooral bekend om haar unieke schrijfstijl. Haar boeken worden gekenmerkt door duistere zaken en mysterieuze gebeurtenissen die vaak het daglicht niet kunnen verdragen. Ze zoekt de randjes op en niets is wat het lijkt. De filmische schrijfstijl en ook de meeslepende en onderhuidse spanning maken dat lezers haar misdaad- en thrillerromans erg graag lezen. 

Moord op een cruiseschip

De nieuwste thriller De moordcruise draait om Delilah Engelman. Zij is auteur van erotische romans en zeer populair op dit moment. Was het eerste deel van het leven van Delilah nog niet zo rooskleurig te noemen, een aantal boeken flopten op het eerste oog, voor nu is dat een heel ander verhaal. Personage Alice Hunter en tegenspeler Rio spelen de erotische sterren van de hemel. Haar nieuwe schrijversalias Deliah Queens maakt ook alles weer goed, wat resulteert in een nominatie voor een belangrijke award. Voor de uitreiking daarvan valt er een uitnodiging in de bus, een uitje op een cruiseschip volgt. Midden op de Middellandse zee verandert de sfeer. Haar jeugdliefde duikt op en verdwijnt weer net zo snel. Delilah gaat op onderzoek uit, al is dit niet zonder gevaar. 

Een cosy crime a la Agatha Christie

Lydia Albadoro heeft opnieuw heel wat in petto voor de lezers. Dit nieuwe avontuur speelt zich af op zee. Hoofdpersonage Delilah is auteur en momenteel heel succesvol met haar erotische boekenreeks. Dat was in het verleden wel heel anders. Wat ook anders is, is de schrijfstijl die Albadoro hanteert, ten opzichte van andere auteurs. Zij beschrijft op bijna filmische wijze de situaties met Delilah op de cruiseboot. Die in het begin erg blij en vrolijk is. Nog wel, want zoals in de eerdere boeken van Albadoro blijft het niet lang normaal in haar thrillerverhalen. Zo ook hier. De pret is al snel verdwenen, net als de jeugdvriend van Delilah. Bizarre en grimmige zaken nemen de overhand. Een onderhuidse spanning wakkert aan. Naast de verhaallijn van Delilah, lezen we ook over een ander personage. Deze blijft in de schaduw aanwezig. Dit geeft een extra spannend sausje aan het geheel. Voor diegenen die bij de titel een soort van cosy-crime-Agatha-Christie-achtig verhaal verwachten, komen van een koude kermis thuis. Vanaf het begin wordt de lezer het verhaal ingetrokken om er totaal binnenste buiten en achterstevoren weer uit te komen. De lezer blijft verbluft achter. 


In Moordcruise is Lydia Albadoro op haar best; een waar moordmysterie met vele twisten en verrassende ontwikkelingen.


Groetjes, Annette
Birdy's Boeken


*Deze recensie is eerder verschenen op de website van Vrouwenthrillers.nl


Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.

De Camino - Anya Niewierra - De recensie