Thriller Recensie Karin Thomas- De plicht

 Recensie

Titel: De plicht
Auteur: Karin Thomas
Uitgeverij: Hamley Books
Genre: Spanning/ Thriller
Uitgave: Maart 2023

Waardering: ⭐+halve ster

Met dank aan uitgeverij Hamley Books, voor dit recensie-exemplaar.
Karin Thomas, is de alias voor Karin Hazendonk. Karin Thomas is geboren in 1961 te Utrecht. Op haar eerste verjaardag verhuisde ze met haar ouders naar Waddinxveen en daar woont Karin nog steeds met haar man en inmiddels drie herders. Vanaf het moment dat ze kon lezen, waren boeken haar grote liefde en begon ze met het schrijven van verhaaltjes. Het duurde toch nog tot 2013 dat ze zich, naast haar baan als boekhouder, serieus op het schrijven ging toeleggen. Haar thriller “De Plicht” is haar debuut onder de naam Karin Thomas en de negende in een reeks met boeken al dan niet in samenwerking met andere auteurs.   

Hoe verkeerde keuzes je hele leven kunnen beïnvloeden en de gevolgen desastreus kunnen zijn.

Eva Dekker is gelukkig met Jef. Jef is werkzaam als advocaat en is erg druk met zijn werk. Het stel besluit te verhuizen van Amsterdam naar een prachtig huis in Lelystad. Eva is nu zwanger en zit veel alleen in het nieuwe huis. De bezoekjes van buurvrouw ellen zijn daarom een welkome afleiding. Gezien er geen kraamhulp beschikbaar is, biedt Ellen haar diensten aan. Als de baby er eenmaal is vindt Jef het tijd voor een weekendje alleen met Eva. Hij wil zijn vrouw verrassen met een paar dagen met luxe en rust. Bij thuiskomst is er geen Ellen en ook geen baby. Ze treffen een leeg huis aan. Eva is in alle staten, alleen Jef reageert wat koeltjes. Eva zal niet eerder rusten voordat ze antwoorden heeft.

De elementen

Karin Thomas, die eerder schreef onder de naam Karin Hazendonk, heeft al een aantal spannende titels op haar naam staan. De thema's die zij gebruikt zijn van maatschappelijke aard. Het zou zomaar kunnen dat enkele mediaberichten de auteur hebben getriggerd tot het schrijven van spannende verhalen. Momenteel is er zo een zaak in de media, die een verloop laat zien dat mogelijk model heeft gestaan voor deze thriller.  

Eva en Jef zijn een happy couple. Omdat alles zo zijn prijs heeft, is Jef vaak bezig en ook veel van huis. Zijn huidige verdedigingszaak is opzienbarend te noemen. Een grote klant wil alleen door hem verdedigd worden. Wat erg mooi is, ook voor het kantoor. Ook als Eva hem vraagt iets meer aandacht voor het thuisfront te hebben, blijft hij veel weg. Het lijkt hem niets te doen. En daar ligt een klein maar toch opvallend detail. Het begin is wat lauwtjes, het kabbelt wat. Eva staat niet echt op haar strepen om Jef te overtuigen dat het anders moet. Qua spanning moet de lezer flink doorlezen eer deze in het verhaal komt. Het duurt enige tijd voordat het verhaal de lezer zal beetpakken.  

Verrassend einde

De schrijfstijl is prettig, de personages worden zeker goed uitgewerkt ook, maar de stijl is ook "vertellend", en mist soms wat emotie en gevoel. Er blijft een afstand. Dit komt ook door Jef en zijn zaakjes. Al is Eva erg verdrietig, het is niet zo goed voelbaar. Naarmate het boek vordert, komt er meer vaart en spanning. Wat oploopt tot een spannend einde wat niet iedereen ziet aankomen.

Conclusie

Karin Thomas beschrijft een situatie, waarbij de hang naar het grote geld van belang is. Maar niets is gratis en voor niets. Voor wat hoort wat.

Waardering 3,5 sterren.

 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie