Aan het lezen: Vinex- Bernice Berkleef

 Gedurende het lezen 

Titel: Vinex 

Auteur: Bernice Berkleef

Genre: spanning

Uitgeverij: The house of Books

Uitgave: 2023Het leek mij een leuk idee om ook eens te beschrijven, wat de eerste indruk van een boek is, na bijvoordeeld 100 bladzijden; we beginnen met Vinex.

De inhoud

Hein en Simone verruilen hun appartement in het hippe Amsterdam-Zuid voor een landelijk gelegen nieuwbouwwijk in Amstelveen. Ondanks het grotere huis en de natuur om hen heen komt de burgerlijkheid van de Vinex-wijk hen algauw tegen te staan. Maar onder die schijn van braafheid gaat het nodige schuil... 

Een buurvrouw die niet gelukkig is in haar huwelijk en de grenzen opzoekt. Een agente die in de ziektewet is beland en een klein privéonderzoek start om zich maar nuttig te voelen. 

Een tiener die in een pleeggezin is geplaatst en een ijzingwekkende ontdekking doet. Op hun eigen manier gaan ze allemaal stukje bij beetje over de schreef, totdat het tijdens een buurtfeest volledig uit de hand loopt.

De cover geeft de indruk van een..

Spannend verhaal over een aantal bewoners in een Vinex wijk. De cover is kleurrijk. Ik verwacht ook echt spanning.

De schrijfstijl

Eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat het boek mij nog niet in de kladden heeft gepakt. Tot nu toe heb ik geen echte neiging te blijven lezen. Ik zit er nog niet echt in en vraag mij af waar dit heen gaat. De stijl zorgt voor lezen op afstand, het is in de 3e persoon, maar ook vertellend. Je komt als lezer niet dichtbij.  Ik voel er nog weinig bij.

De personages

Het verhaal draait met name om Simone en Hein. Beide werkzaam vanaf hun huis. Dan is er Evi, met haar drukke echtgenoot die advocaat is. Vervolgens maken we kennis met een herstellende agente en met Lina  Lina is een puber met een problematische jeugd en zoekt een baantje en komt terecht bij Simone. 

Eerste indruk

Waarom hoe en wat, ik heb nog geen idee. Eerlijk gezegd zou ik het boek ook kunnen neerleggen. Het boeit mij nog niet. Ik kom er niet goed in.

Tot nu toe een cijfer: 5.


Groetjes Annette 
Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie