Nieuw: Stefan Raatgever- De jongen die van de klif sprong en zacht terechtkwam

 

Nieuw in februari 2022

Titel: De jongen die van de klif sprong en zacht terechtkwam

Auteur: Stefan Raatgever

Uitgeverij: Luitingh Sijthoff

Genre: Young Adult

Uitgave: Februari 2021
Deze cover is wel heel bijzonder. Van een klif springen en zacht neerkomen, hoe gaat dat?

Over de inhoud

Als de 19-jarige Alec na een moeizame schoolcarrière zijn eindexamen probeert te halen, wordt zijn veilig kabbelende bestaan opgeschud door een nieuwe klasgenoot. De onaangepaste Björn maakt bij hem gevoelens los die hij altijd heeft weten te verbergen, ook voor zichzelf. Ongewild wordt hij meegevoerd in een zoektocht naar zijn ware identiteit, en voor het eerst ziet hij onder ogen wat hij nooit eerder heeft durven zien. Maar op het moment dat hij zijn felbegeerde diploma voor het grijpen heeft en daarmee een ticket naar de toekomst, verdwijnt Björn ineens... 

Over de auteur

Stefan Raatgever (1980) is popjournalist en interviewer. Na bijna 15 jaar bij het Algemeen Dagblad te hebben gewerkt, maakte hij de overstap naar Het Parool. Als popjournalist sprak hij met Beyoncé, Paul McCartney, Adele, Amy Winehouse en vele anderen. Met enige regelmaat is hij in de media te zien en te horen als Songfestival- en algemeen popmuziekdeskundige.

Het boek heeft een speciale titelsong, die wordt vertold door Christon Kloosterboer. (Frontman van de voormalige De Wereld Draait Door huisband Rigby).

Coming-out portret met boodschap

Het boek is een coming-out portret van de auteur Stefan Raatgever. Hij was net als zijn personage Alec zoekende naar zijn eigen seksuele identiteit. Dit was voor hem een tocht vol twijfel en worsteling. Stefan hoopt hiermee jongeren een steuntje in de rug te kunnen geven.

Thema's

‘De jongen die van de klif sprong’ gaat over die zoektocht, jezelf leren accepteren en – uiteindelijk – in dat diepe durven springen. 

Nieuwsgierig?

Ben je net zo nieuwsgierig geworden als ik? Koop dan het boek zou ik zeggen. Bij Boekhandel van Atten te Pijnacker hebben ze gesigneerde exemplaren. Bestellen kan ook online. Kies voor opsturen of afhalen. 

Binnenkort vertel ik je meer over de inhoud van het boek en ook mijn leesmening.. 


Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken


Reacties

Populaire posts van deze blog

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie