Boekenweek deel 7: Meet & Greet met Tom Leidelmeijer

Zaterdag 16 april was in principe de laatste dag van de Boekenweek waarbij de winkels open waren. De laatste datum was 18 april, 2e paasdag. Op deze zaterdag was Tom Leidelmeijer te gast bij boekhandel van Atten, te Pijnacker.
"Er is geen grotere innerlijke pijn dan een onverteld verhaal met je mee moeten dragen."

Maya Angelou


Tom Leidelmeijer heeft een bijzonder en inspirerend boek geschreven, met de titel: Geliefd. In dit autobiografische verhaal vertelt hij wat hem is overkomen na het overleven van een ongeluk. Het ongeluk wat natuurlijk vreselijk was, heeft hem bepaalde inzichten gegeven. 

Geliefd is uitgegeven bij Paris Books. Diverse uitgeverijen hadden geen interesse, maar Paris Books hapte toe. Paris Books is een initiatief van bestsellerauteur Geert Kimpen. Hij is onder andere bekend van zijn boek De kabbalist. Ook dit boek geeft bepaalde inzichten. 

Over het boek

Geliefd vertelt hoe Tom zich van een bang, verlegen jochie ontwikkelt tot een vrouw-verslindende macho. Zijn zorgvuldig opgebouwde imago stort volledig in wanneer hij impotent raakt. Hij ziet het leven niet meer zitten, totdat hij op wonderbaarlijke wijze een ongeluk overleeft.

Hij beseft direct dat hij al veel te lang op een slecht pad zit en dat hij zojuist ‘een liefdevol duwtje’ in de juiste richting heeft gekregen.

Zijn verblijf op de trauma-afdeling van het ziekenhuis lijkt ellendig, maar niets is minder waar. Terwijl hij bijkomt en zijn ervaringen deelt met verpleegster Soraya, ontdekt hij dat hetzelfde geldt voor alle ellende die hem is overkomen. Zelfs de impotentie is een grote zegen.

Geliefd is een prachtig verhaal met een inspirerende boodschap.
Een leuke ontmoeting

Gezien ik geen 100% Pijnackernaar ben, kende ik Tom Leidelmeijer nog niet. Mijn collega's wel, dus die maakten ook graag een praatje. Tot grote verrassing van Tom, stond daar zijn leraar op de stoep. Op Facebook schreef hij het volgende:


"Gisteren mocht ik signeren bij Van Atten Boekhandel. Sta ik plots oog in oog met Ton, leraar basisonderwijs van 45 jaar geleden. De klasgenootjes van weleer die ik nog spreek, zien hem, net als ik, als favoriete ‘mees’. Dit jaar, na 46 jaar leraar te zijn geweest, gaat hij met pensioen … Ongelooflijk hoeveel hij nog kon vertellen van al die jaren terug. Bedankt Ton, volgens mij heb je het heel goed gedaan. Zo ook de mensen van Van Atten. Ik heb me zeer welkom gevoeld. Ook jullie zitten al ‘sinds Jezus Christus’ nog leefde in dit vak en dat straalt van jullie af. Bedankt"


Natuurlijk ging ik op de foto met de auteur en hadden we nog een leuk gesprek, over inzichten krijgen en dat geluk soms in kleine dingen zit. Dat kleine gesprekje deed mij wel at, ik kreeg er kippenvel van. Hoe mooi is dat? 

Ik ben al nieuwsgierig naar zijn 2e boek. Jij ook?


Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie