Recensie: Verraderlijk spel- Nadine Barosso

Recensie

Titel: Verraderlijk spel

Auteur: Nadine Barroso

Uitgeverij: De Crime Compagnie

Genre: Spanning/ Thriller

Uitgave: 7 April 2021

Met dank aan uitgeverij De Crime Compagnie, voor dit exemplaar.

 

Beste lezers,

Wat een super spannend boek is dit. Het begint met een heerlijke vakantie. Ella neemt haar zoontje mee op een kampeervakantie. Daar ontmoeten ze ook andere alleenstaande ouders met kids. Hoe leuk is dat? Helaas voor Ella, loopt dit geheel anders dan verwacht. Finn raakt zoek. Ze komt terecht in een ware nachtmerrie. Kijk mee.

De inhoud

Om alle narigheid na de relatiebreuk achter zich te laten, besluit Ella alleen op vakantie te gaan. Samen met zoontje Finn van 5 jaar gaat ze heerlijk een tijdje kamperen. Het is een groepsreis. Voor alleenstaande ouders. Ze kijkt er al naar uit. 

Als haar ex-man haar belt dat er een jongetje wordt vermist, doet ze dit af met de belofte dat ze heus wel op Finn kan passen. Dan verdwijnt ook Finn. Hij raakt zoek in de bossen. En Dennis had nog zo gezegd, goed op hem te passen..

Voor de recherche ligt hier de zware taak de vermiste kinderen op te sporen. Zijn ze wel op tijd, dat is de vraag. Ziane en Stevens krijgen het er heel druk mee.

Een lang verwachte vakantie, een vermiste peuter en een grote zoektocht naar antwoorden! 

De elementen

In verraderlijk spel neemt Nadine Barroso ons mee in het thema "kinder-vermissing". Wat doet zoiets met je als ouder? Tevens is er natuurlijk de vraag: Wat bezielt de dader? Dat zijn al genoeg vragen om een heel boek te kunnen vullen. In dit spannende boek volgen we Ella Lasair. Zij geeft les op een middelbare school en is afkomstig van de Nederlandse Antillen. Haar ouders hebben daar een hotel. Nu zoontje Finn 5 jaar is gaat ze met hem samen op vakantie naar de Ardennen. Dit reisje moet veel ontspanning brengen.

Ella is de hoofdpersoon in deze zeer veelzijdige thriller. Dit karakter wordt goed uitgewerkt. Ook haar ex-man Dennis speelt een relevante rol. Hij laat Ella tijdens haar reis niet echt met rust. Is dit toeval? Of niet? Gelukkig heeft Ella snel nieuwe vrienden gemaakt, die haar de afleiding geven die ze nodig heeft. Een 2e verhaallijn is weggelegd voor Jasmine Ziane, zij doet haar Masteropleiding Recherche, en mag als stagiaire meelopen in het team van Stevens. Ze bijt zich vast in de vermissingszaak. Al willen haar collega's niet direct naar haar luisteren. Getreiter heen en weer maakt de sfeer niet echt prettig voor Jasmine. Haar speurneus geeft goede resultaten. Zo blijkt. Dat is wel heel fijn, met haar botte baas naast zich. Het laat zien dat nieuwe collega's net zo waardevol zijn. Al zijn er de nodige vooroordelen, botsingen en botte opmerkingen vooraf.

De wisselperspectief van Ella en Jasmine is niet onprettig en verloopt vloeiend. Tot de dader zich kenbaar maakt. Zo krijgen we 3 draadjes die door elkaar gaan lopen. Erg mooi en ook heel spannend om een inkijkje in het daderbrein te krijgen. Door de spannende ontwikkelingen die Barroso voor de lezer in petto heeft, blijf je als lezer aan het boek gekluisterd.

Stap voor stap wordt de spanningsboog een tandje aangespannen. Af en toe neigt het naar die slepende scandi-spanning. Die spanning die volgt, als het maar niet opschiet, de dader toch ergens moet zijn, maar hoe dan? En waar? Wat er voor zorgt dat je zo graag doorleest. Het boek houd je vast als een magneet. De zoektocht wordt steeds heftiger. De hoofdstukken eindigen met kleine cliffhangers. Mooi gedaan. De lezer met een kleine schok achterlatend.

Conclusie

Nadine Barroso heeft het zich deze keer niet makkelijk gemaakt. Was "Ken mij niet" al een "ijzersterke thriller met een ijzersterk plot", dan is verraderlijk spel 2 thrillers in 1. Hoe briljant gevonden! Je moet er maar op komen als auteur. 

Verraderlijk spel gaat over kinder-vermissing. Daarnaast spelen jaloezie, pijn, verdriet en verraad ook een grote rol. Het verhaal duikelt steeds dieper en dieper in het verraderlijke spel. Mocht je als lezer denken dat je weet hoe het zit, dan volgt er een nieuwe twist. Zo blijft het spannend tot het einde!

Waardering  5 sterren. Echt genoten. Een thriller zoals deze hoort te zijn.

Prachtige thriller, om zo levensechte thema's met elkaar te verbinden. Het verhaal komt geloofwaardig over. Een verrassend einde. 

Whoop!

"Een prachtige thriller met een meesterlijk plot"

Hartelijke groeten

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken  

PS: dit boek mocht ik al eerder inzien & proeflezen. 

      

   

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie