Boekenweek deel 2: De eerste dag in een boekenwinkel

Na het mooie boekenbal, waar je op Instagram en andere socials mooie inkijkjes van kon zien, was daar gisteren dag 1. Hoe verloopt zo een dag in een boekwinkel? Kijk mee.
Oorspronkelijk zou de Boekenweek 2022 van start gaan in de maand maart. Posters en slingers als ook banners waren al aangemaakt voor die datum. Vanwege de lockdown wilden men de boekwinkels de gelegenheid geven om even op adem te komen en de winkels mooi in te richten. Vandaar de nieuwe datum in april.

Gisteren was het dan zover, de kick-off, de start, jawel...de 1e dag van de boekenweek was aangebroken. 

Bij Kantoorboekhandel Van Atten te Pijnacker was met al vroeg uit de veren. Alles stond al buiten. Binnen was alles netjes op orde, ballonnen hingen aan het plafond en de boekentafels lagen goed gevuld te shinen. De winkel en zijn medewerkers waren er helemaal klaar voor. Als het feest is wordt er ook flink uitgepakt. Binnen no-time stond er een ballonnen-meneer voor de deur met een kleurrijke haag. Het vastmaken ervan viel nog even niet mee, maar goed. Het lukte. 

Zodra alles in orde was kwam de eerste vuurdoop: een flinke bui daalde neer. Ok, wat zal de dag nog verder brengen? Gelukkig veel goeds.

Eenmaal droog kwam de zon er ook bij. Vanwege een jubileum van de Wereldwinkel werden wij ook getrakteerd op veel trommelgeweld. Een optreden van de lokale muziekvereniging. Het feest kon beginnen. 
Bij Boekhandel van Atten is er een heel programma tijdens de Boekenweek. Zaterdag 9 april staat het signeren van Stefan Raatgever centraal. Dit is de auteur van het boek: De jongen die van de klif sprong en zacht neerkwam. Een debuut van een van origine popjournalist uitgebracht bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff. Na een bezoek aan van Atten te Berkel, kwam hij naar van Atten te Pijnacker. Toevallig of niet kwam daar ook Ron Labordus en andere oud-bekenden van Stefan langs om een praatje te maken en hem te feliciteren met zijn boek.
In Berkel kwam ook Sergio Vyent langs om te signeren. Bekend van het programma Blind Dates. Ook Sergio schreef een mooi boek met een thema wat mooi past bij deze Boekenweek: De liefde volgens Sergio.

Het was een gezellige 1e dag van de 87e Boekenweek waar menigeen lang naar uit had gekeken. Rond 17.00 uur sloten de deuren. Op naar maandag!
Ben je nieuwsgierig naar het verdere programma? Volg Boekhandel van Atten op Facebook en Instagram. Zo hoef je niets te missen! Hartelijke groeten
Annette Overvoorde
Birdy's Boeken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie