Recensie: Inge Spaan- Uitgespeeld

 

Recensie

Titel: Uitgespeeld
Auteur: Inge Spaan
Uitgeverij: Letterrijn
Genre: Spanning/ Thriller
Uitgave: Oktober 2021

Gelezen in april 2022, waarvoor dank aan uitgeverij letterrijn.
Inge Spaan (1980) is accountant en schreef eerder in 2020 de thriller Oververhit, wat door Biblion werd aangeraden voor lezers van Linda van Dijk en Loes den Hollander. Uitgespeeld is haar 2e thriller.

De inhoud

Als Laura’s vader plotseling overlijdt, is het haar taak kleding uit te zoeken die hij in zijn kist zal dragen. Daarbij doet ze een ontdekking die ze liever niet had gedaan. Wat heeft hij te maken met de verdwijningszaak die volop in het nieuws is? Voor het oudere echtpaar dat van de aardbodem lijkt verdwenen, wordt het ergste gevreesd. Het blijkt om de ouders van Laura’s vroegere klasgenoot Rogier te gaan en Laura zoekt contact met de herrieschopper van twintig jaar geleden.

Laura’s collega Leendert besteedt een groot deel van zijn vrije tijd aan spelletjes in de digitale wereld. Zijn favoriete spel Klopjacht lijkt erg waarheidsgetrouw. Kan Leendert iets voor Laura betekenen in haar zoektocht naar de waarheid en kunnen ze samen een dramatische afloop voorkomen?

De elementen

In Uitgespeeld volgen we Laura Dijkman, 31 jaar en journaliste bij een regionale krant. Altijd had zij die grote droom: journalist worden die bekende sterren in de showbizz zou interviewen. Helaas is dat er (nog) niet van gekomen. Nu haar vader is overleden, doet ze een vreemde ontdekking. Eigenlijk 2. Heeft haar vader iets te maken met de vermissing van een echtpaar? Kende ze haar vader eigenlijk wel? een naar gevoel bekruipt haar. Het zijn namelijk de ouders van een vroegere klasgenoot van Laura. De schrik is groot. 

Hoe goed ken jij je ouders eigenlijk? 

Naast hoofdkarakter Laura, volgende we haar collega Leendert. Hij is een einzelgänger en is het beste te omschrijven als "computernerd". Bij vragen en problemen weet hij altijd een oplossing te vinden. Na een lange werkdag kijkt hij erg uit naar zijn nieuwste computergame "klopjacht". Een spel over het oplossen van cold cases. Tenslotte heeft Annelies ook een rol in het geheel. Zij zit in het donker en denkt terug aan vroegere tijden. 

Auteur Inge Spaan zet in haar 2e thrillerboek een levensechte computergame centraal. Een cold-case moordzaak moet worden opgelost. Leendert zet hier graag zijn tanden in. Laura kan de ontdekking die zij deed bij het huis van haar vader maar niet loslaten en doet haar eigen speurwerk. Daarvoor heeft ze de talenten nodig van Leendert. Hij is de goedheid zelve en helpt haar direct met het opsporen van bepaalde personen. 

Inge Spaan neemt je als lezer gelijk mee in een raadselachtig verhaal. Met veel speurwerk en ook raadsels die om een oplossing vragen. Zitten Laura en Leendert ieder nog op een eigen spoor, dan mondt dit uit in 1 dikke spoorlijn. 

"Laten we andersom redeneren. Als we wel iets verdachts zien, is het een extra bevestiging dat we op de goede weg zijn. "

Personage Leendert wordt voldoende beschreven, al blijft het wat oppervlakkig. Voor Laura geldt dat haar personage meer diepgang krijgt, al is het overlijden van haar vader toch typisch. Ook zij heeft haar naïeve en goedgelovige momenten, waar de dader van dit drama misbruik van kan maken of hiervoor een val kan zetten.

Conclusie

Inge Spaan heeft opnieuw haar raderen flink laten draaien en hiermee een geweldig spannend verhaal neergezet. In no-time zal je als lezer mee gaan puzzelen om te zien wie hier achter zit. De plot is best complex en is voor de thrill-seekers om te smullen.

Waardering: 3,5 sterren   

Heel spannend en mooi verhaal, wat helaas niet al te lang bleef hangen. 


Hartelijke groeten,

Annette  

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.