Recensie: Linda van Rijn- Ciao Bella

 

Recensie

Titel: Ciao Bella

Auteur: Linda van Rijn ( Mariette Middelbeek)

Uitgeverij: Marmer

Genre: Spanning/ Thriller

Uitgave: 12 april 2022
Op 12 april kwam dit leuke boek uit. Daarna lazen we een flink nieuwsbericht. Op 21 april zou bekend worden, wie er achter de alias zit van Linda van Rijn. Shocking news, want...komt er dan nog een boek uit van Linda van Rijn, ja of nee? 

De auteur 

De echte auteur achter deze naam, Mariette Middelbeek, komt uit 1983, is journaliste, chef redactie bij Kek Mama en auteur. In 2009 debuteerde ze met Single & Sexy, schreef meer romans en ook waargebeurde verhalen. Onder de alias van Linda van Rijn schreef zij vrouwenthrillers. In 2011 verscheen de eerste: Last Minute. In april 2022 verscheen Ciao Bella.

Het ik-vertrek verhaal naar Italie

Wie droomt er niet van een B&B of camping in het buitenland? Sanne en Hugo zeker wel. Zij is verpleegkundige en hij is leraar aardrijkskunde. Beide willen de drukte ontvluchten. Ze houden erg van Italië. Hoe mooi zou het zijn om je daar te vestigen?

Na lang zoeken lukt het hen en na een tijd is camping Ciao Bella aan het Gardameer er klaar voor. De camping loopt goed en met de kids Zoe en Noah gaan ze een prachtige toekomst tegemoet. De taal hebben ze inmiddels goed onder de knie. Langzamerhand wordt de contactenlijst steeds groter. Excursies naar een wijnproeverij of een boottocht komen binnenkort op het programma. Ook yogales is mogelijk. Alles om de kampeergasten te verblijden. 

Dit maakt hoofdkarakter Sanne van Wageningen erg blij. Tot dat ene moment, dat ze 's nachts wordt gebeld. Iemand heeft direct haar hulp nodig, of ze direct kan komen. De gelukkige momenten lijken voorbij. Een spannende tijd breekt aan.

De elementen

Ciao Bella draait met name om Sanne. Zij en echtgenoot Hugo hebben een camping in Italie. Samen met Zoe en baby Noah vormen zij een mooi gezin. Beide zouden dan ook niet meer terug willen naar hun oude leven. Deze verhuizing was de beste stap ooit. Zij leiden de camping en de Nonna past op de kids. 

Ciao Bella heeft een langzame opbouw. De vertelperspectief is de 3e persoon.  Je maakt kennis met Sanne en Hugo en hun nieuwe plannen en de mooie omgeving. Alles lijkt prima te verlopen. Sanne komt over als een vrouw met lef, durf en zeker ook doorzettingsvermogen. Om zo de sprong te maken naar een nieuwe toekomst. Echter als het verhaal meer spanning krijgt en iemand haar nodig heeft is ze ook een trouwe en loyale vriendin die gelijk te hulp schiet. Vol vertrouwen in anderen. 

Wie de verhalen van Linda van rijn kent, weet dat je niet altijd iedereen kan of moet vertrouwen. Anders kan het wel eens heel verkeerd aflopen. Deze tendens vind je ook in dit verhaal over de camping Ciao Bella. Het boek bevat gelukkig niet teveel personages, zodat je er goed bij blijft. De schrijfstijl is lekker vlot, die we zo gewend zijn van de eerdere van Rijn thrillers. In makkelijk te begrijpen taal zit je zo in het Italië-verhaal. Na een rustige start maakt Sanne nogal veel mee en richting einde gaat het maar net goed. Of niet? het is maar hoe je het bekijkt!    

Conclusie

Ciao Bella is eigenlijk Ciao Linda van Rijn. Na het uitkomen van dit boek, heeft Linda haar eigen naam onthult. Met een dubbel gevoel lees je dan ook dit boek. Komt er nog een Van Rijn?, vraag je je af.

In ieder geval is deze laatste thriller, met mooie cover net zo spannend als de eerdere boeken van haar hand. Een rustige opbouw, nog niets aan de hand, maar dan...vliegt de vlam in de pan. En hoe! 

Ciao Bella is een echte vrouwenthriller, geen zware kost, maar wel een musthave voor in de vakantietas of voor aan het strand. Aan het einde wil je alleen maar doorlezen. 

Waardering  3,5 sterren. dat is een dikke 7.

Genoten, niet teveel diepgang, maar erg vermakelijk. Met alle ingrediënten voor een lichte thriller voor uurtjes leesplezier!


Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie