Boekenweek deel 5: Meet & Greet met Jeroen Windmeijer

De boekenweek 2022 is in volle gang. Het is lekker druk in de boekwinkels en op sommige dagen komen er auteurs langs om te signeren. Op woensdag 13 april 2022 was dat Jeroen Windmeijer. Hij kwam naar Boekhandel van Atten. Die heeft 2 winkels namelijk in Berkel onder leiding van Robbert van Atten en in Pijnacker. Daar heeft Michiel van Atten de leiding.
Jeroen Windmeijer is zeer bekend om zijn mooie thrillers. Zijn nieuwste boekenkind : De stenen goden, staat hoog in de ranglijsten. Met dit spannende boek over Paaseiland heeft hij een sluitstuk geschreven, na 2 andere delen over soortgelijke thema's. Denk aan: De offers, verschenen in 2019, wat gaat over de Boliviaanse hoogvlakten. Daarnaast De genesissleutel, verschenen in 2020. Met een verhaal over een mysterie in Peru.  
Het was gisteren een leuke dag in Pijnacker. Rond 14.30 uur kwam Jeroen Windmeijer bij de winkel langs. Een mooie statafel, banner en een stapel boeken...en een pen voor het signeren. Meer is er niet nodig. Deze auteur pakt het erg leuk aan om mensen aan te spreken en zo zijn boeken te verkopen met handtekening. 

Het boek werd bij de kassa extra leuk ingepakt en voorzien van het boekenweekgeschenk. Klanten kregen ook nog een heerlijk chocolaatje, wat mooi past bij het thema "eerste liefde". Je eerste liefde verwennen met boeken en chocolade, hoe mooi is dat?
Over deze auteur

Jeroen Windmeijer is geboren op 19 april 1969 en is hierbij 1 dag jonger dan ikzelf. hoe leuk is dat! Hij werd geboren in Delft en groeide op in Delft. Voor zijn studie ging hij al snel naar Leiden. Hij is getrouwd met vertaalster Hamide Dogan. Samen hebben zij een dochter. 

Deze auteur heeft nogal wat op zijn naam staan, dus hier een korte bio. 

Aan de Universiteit Leiden studeerde Jeroen culturele antropologie, met als specialisatie Latijns-Amerika. Voor zijn afstudeerproject woonde hij zes maanden in een indiaans dorpje op de Boliviaanse hoogvlakte aan de oevers van het Titicacameer.

Vervolgens werkte hij als reisleider in Venezuela, Mexico, Guatemala en Belize en Egypte. Ging daarna opnieuw studeren aan de Universiteit Leiden, Wereldgodsdiensten. Na de lerarenopleiding werkte hij twaalf jaar als leraar godsdienst. 

Sinds 1 januari 2019 is hij voltijds schrijver en sta ik onder contract bij uitgever HarperCollins Holland, waar we natuurlijk zeer blij mee zijn. Want zo hebben we ons eigen "Dan Brown" van de lage landen. 

Zijn boeken

De auteur heeft iets met het cijfer drie, of iets met trilogieën. Het ziet er als volgt uit:

De “Leidse trilogie” met Het Petrusmysterie, Het Pauluslabyrint en Het Pilgrim Fathers Complot waar archeoloog/ historicus Peter de Haan en historica Judith Cherev een hoofdrol in spelen.

De  “Latijns-Amerika trilogie”: De Offers, De Genesissleutel en nu dan verschenen: De stenen goden. Dit derde boek gaat zich afspelen op Paaseiland.

De "Maria-Magdelena-trilogie":Met Jacob Slavenburg schreef hij Het Isisgeheim en Het Evacomplex. Er nog een derde boek verschijnen, over Maria Magdalena.

De signeersessie

Het uurtje signeren bij de boekhandel(s) was helemaal top. Het was gezellig, leuk publiek, het zonnetje scheen en de enthousiaste lezers stroomde toe. Rond half 4 pakte we alles weer netjes in. Kwam er nog een fotograaf voor mooie foto's en ging Jeroen naar zijn basisschool in Pijnacker uit zijn jeugd. 

Weer genoten van een mooie dag van de boekenweek! 


Hartelijke groetjes,
Annette Overvoorde


Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie