Boekenweek deel 3: Meet & Greet met Stefan Raatgever

Er is zoveel te vertellen over de leuke dingen van de boekenweek. Hier deel 3. Een apart item over de Meet & Greet met Stefan Raatgever. Bekend van het boek: 

De jongen die van de klif sprong en zacht terechtkwam. 
Auteur Stefan Raatgever was gisteren, zaterdag 9 april, te gast bij bij Boekhandel van Atten te Berkel en Pijnacker. Ik ontmoette hem in Pijnacker. Eerlijkheid gebied te zeggen, dat ik de cover van het boek wel herkende, maar de auteur zei mij niet veel. Bloos.. 

Wie is deze auteur? 

Stefan Raatgever (1980) is popjournalist en interviewer. Na bijna 15 jaar bij het Algemeen Dagblad te hebben gewerkt, maakte hij de overstap naar Het Parool. Als popjournalist sprak hij met Beyoncé, Paul McCartney, Adele, Amy Winehouse en vele anderen. Met enige regelmaat is hij in de media te zien en te horen als Songfestival- en algemeen popmuziekdeskundige.

Inderdaad vroeg ik Stefan naar zijn baan, gezien hij 10 jaar over het boek heeft gedaan. Gelukkig niet 10 jaar aaneen, zo zei hij. Hij is popjournalist. Hoe leuk is dat. Ik werd gelijk nieuwsgierig naar de auteur Stefan en stelde hem een aantal vragen:

Is het boek autobiografisch?

Ja en nee. Er zijn 2 jongens in het boek. Bij de een zit er veel van Stefan in. Dingen die hij vroeger tegenkwam zitten dus verscholen in het boek.

Hoe lang heb je over dit boek gedaan?

Stefan is hier 10 jaar geleden mee begonnen, toen hij 31 jaar was maakt hij een start. Naast zijn werk en andere hobby's schreef hij het boek. Hij had hiermee geen haast. Nu is hij daar, het boek!

Ben je bij je plan gebleven qua hoofdkarakters, of zijn ze hun eigen pad gaan lopen?

"Oh", zei Stefan. "Dat is een hele goede vraag". Hij vind het altijd gek, als mensen zeggen dat de karakters zelf een leven gaan leiden. Dat deden ze niet. Maar al schrijvens kon het wel eens zijn, dat hij iets niet vond kloppen. Dus dan moest het verhaal wel ietsje bijgedraaid worden.  

Dus in principe is je van te voren gemaakte plan ook zo uitgevoerd?

Ja, dat klopt. 

Ik zie een muzieknummer op de cover staan, hoe zit dat?

Voor het boek is een speciaal lied/ muziekstuk geschreven. Dat heeft echt betrekking op het boek met zijn karakters. Daarnaast is er een speciale playlist, die makkelijk te vinden is, als je zoekt naar de titel van het boek, op spotify. 

Hoe kom je zo binnen bij deze uitgeverij? Dat is geen kleintje...

Stefan vertelt dat hij een goede contact had die hem verder kon helpen. Het boek was al af, dus was een pluspunt. Nu nog een uitgeverij erbij vinden. Zijn agent hielp hem en Luitingh Sijthoff wilde het graag uitbrengen. 

klik hier voor de inhoud van het boek. 

Het was een leuke middag met Stefan in de winkel. Hij signeerde zijn boek eerst in Berkel en kwam toen bij ons in Pijnacker. Hij kwam nog oude bekenden tegen en zijn boek werd goed verkocht. 

Met dank aan Stefan & boekwinkel van Atten natuurlijk! Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie