Nina Verheij- Geheugenspel- Recensie

Recensie

*BLOGTOUR* 

Titel: Geheugenspel
Auteur: Nina Verheij
Uitgeverij: Hamley Books
Genre: Spanning/ Thriller
Uitgave: November 2020

Met dank aan uitgeverij Hamley Books, voor dit mooie boek. 
Beste lezers,

Hierbij mijn deelname aan de blogtour van Geheugenspel. Geschreven door Nina Verheij. Deze stond gepland op 21 november, alleen mijn gatenbrein dacht, dat dit vandaag was. Dus niet. Wel geheugenverlies, kwam dit door het boek Geheugenspel misschien? Haha, afijn, kijk mee!

De auteur Nina Verheij

Nina Verheij, geboren in 1984, schreef in haar jonge jaren al verhalen over katjes en hield erg van de boeken van Kippenvel. Ze ging Nederlandse taal en cultuur studeren in Leiden. Toverde na een verre reis haar roman om in de thriller Fatale keuzes, met succes. Naast eigenaar van BackWords, waar onder andere schrijfcursussen te volgen zijn, is ze freelancer op het gebied van copywriting en online marketing.

Fatale Keuzes is boek 1 met Emily. Geheugenspel is boek 2. In de verwachting volgt er nog een sluitstuk voor afronding van de trilogie.

De elementen

De cover geeft een bepaalde grimmige sfeer weer. Een man op de grond. Hij ziet er levenloos uit. Gele nummertjes markeren de crime-scene. Heldere letters sieren het kaft. 

Geheugenspel is het vervolg op Fatale keuzes. Ze zijn los te lezen, maar het is raadzaam om bij deel 1 te beginnen. De serie draait om de enthousiaste en nieuwsgierige twintiger Emily. In dit vervolg heeft ze haar opleiding criminologie afgerond en woont nog steeds in het studentenhuis met Jurre en Amelie. Samenwonen met haar lief Lucas, daar moet ze nog even niet aan denken. De fatale keuzes uit deel 1 zorgen voor schuldgevoel bij Emily. Ze moet er nog steeds aan terug denken. 

Geheugenspelletjes en wantrouwen vieren hoogtij 

In geheugenspel krijgt Emily te maken met een nieuwe zaak. Een vermoorde taxichauffeur. De plek van de moord brengt haar in gedachten terug naar haar jeugd. Ook het dochtertje dat achterblijft doet haar emotioneel erg veel. Als kind moest Emily haar vader verliezen. De man die toen berecht werd, blijkt niet de dader te zijn. Wie dan wel? Zijn er nog meer leugens? Dat moet ze zien te achterhalen. Paul de ex-partner van haar vader helpt haar daarbij. Maar is hij wel betrouwbaar?

De karakters zijn stoer en volhardend

Hoofdkarakter Emily duikt zelf met kleine stapjes het verleden in. Nina Verheij heeft het mooi aangepakt met de wisselperspectief. Emily is een sterk en stoer personage. Volhardend en op zoek naar antwoorden. De 2e verhaallijn draait om personage Max. Ook hij is stoer, maar moet nog veel leren. 

Dit is iets wat ik zelf moet doen, dat begrijp je toch wel? 

Gezien er geen intro is of terugblik, moet ik wel even in het verhaal komen. Emily wordt steeds weggezogen in haar gedachten. \het duurt even voordat ik de draad kan oppakken. 

De spanning kruipt langzaam onderhuids. Je voelt dat er zaken niet kloppen. Als een sidderaal sluipt de spanning met je mee. Daarnaast wekt de wijze van vertellen veel nieuwsgierigheid op. Uiterst traag wordt er een luikje geopend, met een antwoord. Een ander luikje geeft juist meer vragen. 

Vond ik boek 1 net een Cluedo-spel, dit boek leest als een ware adventskalender. Zo de tijd voor oud en nieuw, beetje koud buiten. En dan met 24 gesloten vakjes, die elke dag geopend mogen worden als antwoord op de puzzel die  geheugenspel heet!

Door de wisselperspectief van toen en nu lijken het 2 mysterie-verhalen in 1 boek. Boordevol veel emotie, liefde, gevoel, verdriet en spijt. Met een mooie rode draad naar het einde toe. Briljant gedaan! 

Conclusie

Lees voor dat je aan geheugenspel begint, eerst het boek Fatale Keuzes. en lees dan direct door in dit 2e deel. het zal je van top tot teen verrassen met zijn mysterieuze plottwisten en wendingen die je niet ziet aan komen. 

Geheugenspel is als een mysterie-room, waar de sleutels naar een doorgang of oplossing zeer moeilijk te vinden zijn. Voor uren leesplezier!

Waardering  4,5 sterren. 

Dit boek heeft heerlijke spanning en net wat meer BITE dan boek 1.Het is echt een dikke aanrader. Voor liefhebbers van heerlijke spanning, lang puzzelen, maar ook met gevoel geschreven. Zo mooi op evenwicht. Tijdens het lezen dacht ik even aan de trilogie van Linda Jansma, die ook over een vader, een dochter en het verleden ging. Een mooi thema. Nina Verheij, dankjewel! 

Geheugenspel is als een escaperoom: beklemmend, leugenachtig en een hele lange gang naar de uitgang! Een dikke aanrader. ****+half, Birdy's Boeken. 

Voor meer van Nina Verheij, klik hier. 

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken blog

   
Reacties

Populaire posts van deze blog

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie