Meet & Greet- online Boekpresentatie: Nina Verheij

 Online Meet & Greet met Nina Verheij
                                                                                                                                                                                                                                                Beste lezers,

Op 20 november was de online boekpresentatie van het boek Geheugenspel. Auteur Nina Verheij schreef daarmee deel 2 met hoofdkarakter Emily. Deze miniserie startte met fatale Keuzes.

Nina, Sandra en poes Mickey zitten er klaar voor. Zodra Sandra van uitgeverij Hamley Books achter de camera zichtbaar is, moet poes Mickey ook een aai over zijn bolletje. Hoe bijzonder is dat.

Sandra Vets, trotse eigenaar van uitgeverij Hamley Books,  heet iedereen welkom. Al vrij snel komen de vragen voorbij. Op de cover van het boek staat een blokje met nummer vier. Is dit misschien symbolisch? En is de man wel dood? ja, geen spoilers he.

Nina wordt gevraagd een elevator pitch te doen over het boek Geheugenspel. Aan het einde van Fatale keuzes, blijkt de dader van de schietpartij waarbij Emily's vader werd gedood, niet de echte schutter te zijn geweest. In Geheugenspel gaat Emily op zoek naar de waarheid, samen met Paul. De ex-partner van haar vader. Dat vindt ze niet leuk, want hij weet meer dan hij vertelt.  

De boeken zijn los te lezen, maar in deel 1 staat gedetailleerd beschreven wat er met Emily is gebeurt. Qua politiezaak is kan het boek wel los gelezen worden. In kleine korte zinnetjes komt deel 1 er in terug. In boek 2 komt er direct actie. Fatale Keuzes las meer als een roman. De auteur vond het belangrijk om de relaties uit te werken van de personages.

Voor auteur Nina Verheij is de NaNoWriMo erg belangrijk. Zodra de maand november er aan komt, zit ze klaar voor de National Novel Writing Month. Een belangrijk event voor schrijvers; schrijf een boek in 1 maand. Een echte uitdaging. Vorig jaar schreef Nina dit boek. Nu is het op korte termijn afgewerkt. Ze is nu een YA boek aan het schrijven in de NaNoWriMo. 

Werkt Nina Verheij dan beter onder druk? Ja, deel 3 van de Emily-serie is al in de maak. Ze loopt wel 100.000 woorden achter, maar dat komt helemaal goed. Boek 3 zal heten: Zoete Wraak. Dit is de afsluiter, waarbij alles mooi bij elkaar komt. 

In boek 2, Geheugenspel, gaat Emily op zoek naar het geen wat er met haar vader is gebeurd is. Daarvoor had ze de politie niet zo meer nodig. Ze gaat zelf op pad. Een eigenschap die haar vader ook had. 

Stel dat je toch een live boekpresentatie had, waar had je dit laten plaatsvinden? Nina, een liefhebber van squash, had de locatie gekozen van haar squashvereniging. Om het daar te vieren. Onder het vragen stellen worden er ook grappen gemaakt over bitterballen. Het blijkt dat Hamley-schrijfcollega Lara Reims helemaal verzot is op deze bitterballen. Haha. Het wordt wat lastig om deze samen te eten, nu Lara in Roemenië woont.  

Ik vroeg Nina, wat ze zou zijn qua beroep, als ze geen schrijver was. Zij antwoordde dat dit niet haar beroep was, want daar kan je niet van leven. Ze is Sociaal Marketeer. Een echte social media madame, zegt Sandra. Ze geeft schrijfcursussen en geeft elke dag tips op haar site Backwords. 

Auteur Nina heeft ook een quilty pleasure: kijken naar Buffy the vampire slayer. Ze houdt van politieagenten die Paul heten, en eet graag donuts. Ze houdt niet van alcoholfeestjes. Ze is wat sportiever aangelegd. Ze vindt het heerlijk om te schrijven over gevoelens van mensen. 

Hierna volgde een Geheugenspel-quiz. Met allerlei persoonlijke vragen uit het leven van Nina. Zo was haar eerste huisdier een vis, houdt ze erg van Harry Potter, Annie M.G. Schmidt en Simone van de Vlugt-boeken. En het sprookjesboek The Ickabog. 

Bedankt iedereen, voor de super leuke online boekpresentatie! We zijn weer veel te weten gekomen over de auteur & het nieuwe boek. 

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken blog 

 

         
Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.