Liz de Zwart- De babysitter- Recensie

Recensie

Titel: de babysitter
Auteur: Liz de Zwart
Uitgeverij: Loft Books
Genre: Spanning/ Thriller
Uitgave: 23 Oktober 2020

Met dank aan Loft Books, voor dit ebook. 
Beste lezers,                              

Het wordt steeds kouder, regenachtig en wat is dan niet mooier dan een spannend boek te gaan lezen. de ebooks van uitgeverij Loft Books zijn niet te ingewikkeld maar superfijn om te lezen. Deze ziet er al creepy uit. Pas maar op voor de babysitter. 

De uitgeverij: Loft Books

Loft Books is een nieuwe Nederlandstalige e-only uitgeverij. Ze brengt unieke, toegankelijke easy-reads en thrillers in uitsluitend digitale uitgave: alle titels verschijnen enkel als ebook en/of audiobook tegen scherpe prijzen. 

Over het boek

Na 7 jaar thuis te zijn geweest voor de 2 kinderen, wil Simone weer gaan werken. Haar echtgenoot Jan is chirurg. Via een kennis wordt Elin de nieuwe babysitter om op Polly en Tim te passen, na school. Maar of dit nu een goed idee is..?

De elementen

De cover is grimmig, een groot mes in de handen van een jonge vrouw. Hmm, dat ziet er al spannend uit.

De personages zijn mooi bedacht en worden helder verteld. Ze zijn uit het leven gegrepen. Simone is al een tijd thuis om voor haar kinderen de zorgen. Was het nu Polly die een huilbaby was, of was er meer aan de hand? Elin, een bekende van juf Larissa, zoekt een baantje. Hoe mooi is het als ze bij Simone kan beginnen als babysitter. Maar kennen ze Elin eigenlijk wel? Simone heeft bijna smetvrees en Elin houdt van troep maken. Oef, gaat dat wel samen?

De spanning kruipt langzaam onder je huid, als er telkens gekke dingen gebeuren. Simone gaat weer aan het werk. Rustig aan Simone, zou je denken, maar dat staat niet op haar programma en vol gas...daar gaat Simone. Binnen no-time draait ze overuren en is ze zo blij met de babysitter. Ja, die babysitter, met dat mes in haar handen. aan het einde van het boek, moet je even niet meer denken aan een oppas off babysitter. 

De plot: de echte crux van het verhaal is zeer mooi gevonden en ook verrassend. Daar houd ik wel van. In begin lijkt het alsof je als lezer al gaat weten hoe het gaat lopen, er is een dreiging gaande, maar dan gaat het geheel anders dan verwacht.

De details zijn helder, alles wordt zeer duidelijk verteld, zodat je een goed beeld krijgt bij alle situaties die ontstaan.  

Qua verhaallijn is er soms een kleine mist opgetrokken, er is wat onduidelijkheid over wie het hoofdstuk nu gaat, maar dat wordt later opgelost. Uiteindelijk went de schrijfstijl. En vlieg je er door heen om te lezen hoe het nu afloopt.

Conclusie

De babysitter deed mij even denken aan het konijn in de pan, in de film.. Fatal Attraction, maar dat ging gelukkig niet gebeuren. Wel komen er andere creepy zaken voorbij. Toch is er weinig diepgang en blijf je met wat vragen achter. De schrijfstijl is prettig, de plot is goed gevonden. Het had voor mij wel wat meer bite mogen hebben. Dus ik ben benieuwd naar Liz haar volgende boek! 

Waardering  3,5 sterren. Een kleine 7. 

Een mooi verhaal, ik zou het zeker nog een keer lezen. Qua thriller-gehalte mag het wat meer hebben. Dus op naar boek 2, van Liz de Zwart!

De babysitter is creepy en zielig tegelijk!     

Lees meer van Loft Books,
Voor De yogaclub, klik hier
Voor Waddenstorm, klik hier
Voor Een puppy voor kerst, klik hier

Om de ebooks aan te schaffen, klik hier. 

Ik heb weer genoten, dus nu even tijd voor koffie...en een ander boek.

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken blog

Reacties

Populaire posts van deze blog

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie