Oktober Readings 2020 van Birdy's Boeken blog

Wat las ik zoals in de maand oktober? Kijk je mee?
Beste lezers,

kijk mee naar mijn leesstapel van Oktober. Er zaten mooie titels tussen met verschillende onderwerpen en thema's. Kijk mee!

Amy Giles- De scherven

Voor de Hebban-leeclub las ik een verhaal over 2 jonge mensen, met ieder hun eigen verdriet. Door een schietpartij die verder niet wordt uitgediept, verloren zij een dierbare. Kunnen scherven weer helen, of brengen zij anderen juist meer schade aan? De scherven is een mooie Young Adult.

Noortje Brink- Waddenstorm

Een heerlijk spannend verhaal. Een grote storm en een weekendje weg. Oef, dat is oppassen, maar niet alleen op de storm. Want binnen no time is er een jongetje vermist. Wat is er gebeurt? Waddenstorm is een heerlijk spannende thriller.

Sandra J. Paul- Mijn Waarheid 

! boek, 2 kanten letterlijk. Welke kant lees jij eerst? Want dit verhaal over 2 geliefden heeft 2 versies. En in beide ging de bruid helaas dood. Viel ze van de klif of was er meer aan de hand? In het midden van het boek bevind zich de waarheid. Mijn waarheid is een tweedelig verhaal, letterlijk en figuurlijk. 

Roos Hanemaaijer-  Geen weg meer terug

Anna en Tom hebben het goed voor elkaar, zou je kunnen zeggen, maar daar moeten ze wel veel voor doen. Hard werken en lange uren van huis. Anna wordt ongeduldig als ze het snel genoeg gaat allemaal. Dan wordt baby Elise geboren. In plaats van gelukkig voelt Anna zich in een grijze mist terecht komen. Wat is er met Anna? Over perfectionisme en dwang die de overhand neemt.

Mattias Edvardsson- Goede buren

Voor de LS-Amsterdam-SterrenThriller-leesclub las ik Goede Buren. In begin had ik wat moeite met in het verhaal komen. Het gaat over nieuwe buren. En ook met de bestaande buurt. De roddels, en een vermeende affaire. Ik vond het wat traag op gang komen. Goede buren is een burendrama, met leugens en intriges.

Emina Laffet- Zwarte Vijvers

We gaan door naar een geheel ander thema, een soort Lockdown voor een gehele wijk die door al het geweld niet meer door de politie en hupverleners betreden mag worden. Maar dat geeft natuurlijk reuring, voor vloggers, journalisten, maar ook voor de ambulance die naar een melding moet. Hoe loopt dit af? 
Zwarte Vijvers beschrijft een maatschappelijk thema, erg mooi. Saskia Harkema- Alles is terloops

Een vrouw van middelbare leeftijd bevindt zich in een soort inrichting. Ze kijkt terug op haar leven. De recensie volgt.

Noortje Brink- De lockdown

Oeh, wat een toepasselijke naam en ook heerlijk spannend. Op de vlucht zijn voor een nare man en ook nog een Lockdown. Is het een vloek of een zegen?
Lockdown is verhaal met zeer actueel thema, met spanning en op de vlucht slaan.  

Emma Wolf- De yogaclub

Als in een dorpje 3 vriendinnen een yogaclubje willen starten, komt er een nieuwe inwoner. Zij is met gezin verhuisd van de grote stad en wil graag bijdragen aan het clubje. Ze is knap, ziet er goed uit en weet wat ze wil. Dat opent de ogen van de dames en geeft ook wat jaloezie. De yogaclub is een heerlijke eye-openener voor vrouwen met veel feelgood.

Ina de Man- Ravenburcht

Een heerlijk verhaal over 2 tieners die op vakantie zijn. In de buurt staat een oude burcht met zijn spookverhaal. Dat wekt de nieuwsgierigheid van de tienermeiden en zij gaan op zoek naar het verhaal van de Zwarte Ridder en onthullen en geheim. Ravenburcht is een dikke mustread voor de jeugd, met historische elementen.

Max van Olden- Het zwarte dossier

Riemke staat er alleen voor met zoontje Nils. Ze werkt hard op het advocatenkantoor aan de Zuidas om een plekje op kantoor te kunnen bemachtigen. Daarvoor moet ze een moeilijk dossier behandelen: het zwarte dossier. Ze pakt het aan en doet haar best, maar dan gaat het helemaal de verkeerde kant op. Waar is Riemke en haar zoontje Nils? Max van Olden doet menig lezer verrassen met Het zwarte dossier.

Jet van Vuuren- Gifspoor

Gifspoor draait om een tuingroepje van 3 dames en een tuinman Felix. Voeg daarbij een lifter Romy toe, en je hebt een groepje van 5. Alle 5 hebben zij kennis van planten en een tuinreisje slaan ze dan ook niet af. 1 van de 5 heeft snode plannen, hoe loopt dit af? Gifspoor gaat een voorliefde voor planten al dan niet giftig van aard.

Zo genoten van al deze toppers van boeken. Welke las jij in oktober? 

Laat het mij weten! 

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken blog
Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.

De Camino - Anya Niewierra - De recensie