Loes den Hollander - Wacht maar af- Recensie

Recensie

Titel: Wacht maar af
Auteur: Loes den Hollander
Uitgeverij: De Crime Compagnie
Genre: Spanning/ Psychologische thriller
Uitgave: 6 November 2020

Met dank aan De crime Compagnie, voor dit mooie boek.
Beste lezers,

Was jij ook zo nieuwsgierig naar de nieuwste thriller van Loes den Hollander? Kijk dan snel mee...en misschien wil jij het ook onder de kerstboom! Whoop.

Het verhaal over Franka

Als Franka wakker wordt, weet ze niet waar ze is. Een lieve zuster vertelt haar dat ze een hersenbloeding heeft gehad. Ze is nog herstellende en heeft 2 weken hiervoor in het AMC gelegen. Franka mist een stuk uit die tijd. Haar geheugen liet haar even in de steek. Ze hoort dat haar moeder intussen is overleden. Als zij Brent, haar echtgenoot die 11 jaar jonger is, daarnaar vraagt doet hij wat vreemd. Hij houdt zich wat afzijdig, beweert dat hij het heel moeilijk heeft met de situatie en neemt wat afstand. Daarnaast voelen meer zaken vreemd aan voor Franka. Ligt dit nu aan haar brein of niet?

De autobiografische elementen zijn indrukwekkend 

De cover is donker, met een kleine witte bol onderaan. Het zwart maakt dat de titel sterk naar voren komt. De witte bol is de volle maan, en geeft sommigen extra kracht. Wat heeft Loes Hollander voor ons in petto?

Wacht maar af, is de 26e thriller van auteur & thrillerkoningin Loes den Hollander. Het boek bevat autobiografische elementen. In maart 2018 kreeg Loes een hersenbloeding (Aneurysma). In de eerste vier weken daarna leek ze goed te functioneren, maar feit is dat ze van die periode zich niets kan herinneren. Haar korte termijngeheugen liet het afweten. Dit inspireerde de auteur dit verhaal over hoofdpersoon Franka te schrijven. Wat heel goed is gelukt. 

Mooie en verknipte personages

In de vertelperspectief van de 1e persoon neemt Franka ons mee naar de tijd in het verpleegtehuis De Branding. Ze kan zich niets herinneren van de afgelopen weken. Heel frustrerend voor haar. Ze laat in het begin alles maar over zich heen komen. Ze maakt kennis hier met mooie karakters zoals dokter Wolf, zuster Jessica, fysiotherapeut aart en verpleger Ronald. De personages worden mooi uitgewerkt. 

Door het onbetrouwbare brein en periodes van waken en slapen, kruipt er kleine spanning de verpleegruimte binnen. Vreemde zaken vinden er plaats. De vraag is: gebeurt dit wel echt? Ook Franka houdt zich met deze vraag bezig en wil daarom zo snel mogelijk naar huis. Heerlijk rustig in haar eigen omgeving, dat is haar wens. Dat is niet wat het Volle-Maan-karakter voor haar in petto heeft en de spanningsboog stijgt naar grote hoogte. 

Loes laat haar publiek met kippenvel achter

Loes den Hollander heeft haar eigen ervaring laten doorsluimeren in deze spannende, psychologische thriller. De plot zit goed in elkaar. Beklemmende spanning wisselt af met het mistige brein van Franka. Erg goed gedaan.

Wacht maar af bevat alle ingrediënten voor een goede thriller. Om kippenvel van te krijgen. Dat begint al met het gegeven van de autobiografische elementen. Gelukkig is Loes weer helemaal hersteld om heerlijke thrillers te schrijven voor haar fans. Deze 26e thriller is weer helemaal top, met zijn intriges en geheimen. De volle maan speelt een aparte rol en dat is een bijzonder toegevoegd aspect. 

Waardering  4,5 sterren voor deze topthriller; een ware mustread!

Ik heb genoten van dit spannende Franka verhaal. Richting einde vond ik 2 zaken wel erg toevallig verlopen. Het geheel daarentegen is gewoon erg indrukwekkend.

"Wacht maar af" bevat autobiografische elementen en geeft je gewoon kippenvel! 

Voor meer van Loes den Hollander: Klik hier, voor Toen ik dood was


Hartelijke groeten,
Annette Overvoorde

Birdy's Boeken blogTags: 
Thriller, spanning, birdysboeken, boekenblog, boekblog, L
oes den Hollander, 
Wacht maar af, De Crime Compagnie

Hashtags:
#birdysboeken, #loesdenhollander, #thriller, #boekenblog, #boekblog, #boeklover, #veellezer #boekjelezen #ikleesthuis #toenikdoodwas #bloggen #recensies #reviews

     

  
Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.

De Camino - Anya Niewierra - De recensie