Lara Reims- Home- Remi 3.0 -blogtour


Recensie

*Blogtour * Blogtour * Blogtour * Blogtour * Blogtour

Titel: Home
Auteur: Lara Reims
Uitgeverij: Hamley Books
Genre: Young Adult
Uitgave: Maart 2020

Beste lezers,

Serie-lezen doe ik niet veel. Van een klein aantal auteurs wel en Lara Reims hoort daarbij. Zij kan een mooie futuristische sfeer scheppen, waar je bijna zelf bij bent, zonder dat het gek is. Met allemaal uitvindingen die je gewoon accepteert en mooi vindt. Kijk mee en geniet! 

De auteur

Lara Reims schrijft met uitzicht op Boekarest, waar ze in 2019 ging wonen. Daarvoor woonde ze jarenlang in Parijs. Tien jaar geleden verhuisde ze van Amsterdam naar Frankrijk en vervolgens dus naar Roemenië, waar ze nu leeft, leest en schrijft.

Als kind wilde ze het liefst in een bibliotheek wonen, met alle verhalen om haar heen. Lara’s liefde voor jeugdboeken begon bij Abeltje, Ronja, de boeken van Tonke Dragt, J.K. Rowling en Philip Pullman. Ze is gefascineerd door de razendsnelle ontwikkelingen van de techniek die ons leven op korte en lange termijn ingrijpend zullen veranderen.

Over wat al deze veranderingen met de mens doen gaat haar debuut, waarin de hoofdpersoon te maken krijgt met een wereld die onwaarschijnlijk lijkt, maar dichterbij is dan je denkt.

De inhoud van de trilogie

In deel 1 maken we kennis met Remi. Hij woont met zijn ouders en zus Roos. Het leven biedt hem weinig spanning, totdat ene moment, waarop zijn ouderlijk huis afbrandt. Remi wordt gered en meegenomen naar een nieuwe wereld: Het Creodroom. In deel 2 is zijn beste vriend verdwenen en gaat hij op zoek naar antwoorden. Home is deel 3 en tevens het sluitstuk van de trilogie, met Remi in de hoofdrol. Hij gaat steeds meer begrijpen wat het Creodroom inhoudt en gaat opzoek naar de aller laatste antwoorden.

De sci-fi omgeving en futuristische details zijn mooie elementen

De cover ziet er weer spectaculair uit. Met futuristische uitkijkjes. Een man kijkt naar buiten. Het is opnieuw een ware eyecatcher. Een mooi passend deel 3. 

Hoofdpersoon Remi en zijn vrienden zijn druk met school. Het examen staat voor de deur. Daarbij zijn er stemmingsronden georganiseerd voor deelnemers aan de Raad. Remi heeft goede onderwerpen en maakt grote kans om deel te mogen nemen. Naast Remi is Emma ook weer van de partij. In begin van het boek is er veel verdriet, als ze hun vriend moeten begraven. Hij was helaas niet meer te redden. Heel verdrietig. Lara Reims kan de emotie van deze jonge mensen zeer goed weergeven.

Gelukkig zijn er ook mooie momenten in dit derde deel gestoken. Zo is Ezra een mooie vrouw. Remi kijkt graag naar haar. Hoe kan het toch zijn, dat ze er zo jeugdig blijft uit zien? Het duurt niet lang voordat hij door krijgt hoe het in elkaar steekt. 


Home heeft als thema "bestemming bereikt". Dit heeft op meerdere zaken betrekking. Hoofdzaak is dat Remi, geholpen wordt door Emma en veel futuristisch-technische snufjes, de ontdekking doet van wat zijn doel is, zijn bestemming. De sfeer is milder dan in deel 2. De spanning loopt op, tot flink wat vuurwerk aan het einde. (En mogelijk natte zakdoeken bij de lezer.) 

Conclusie

Home is het 3e laag op de Remi-taart. Daarna is alles compleet en is de bestemming bereikt. 

-Wetenschap kan bepalen wat er is, maar niet wat er moet zijn-, Albert Einstein.

Lara Reims heeft met Remi een kleine Albert Einstein gecreëerd. Een wijze jongen, zeer vindingrijk, maar gelukkig met 2 benen op de grond. Waar die grond zich ook bevind. Reims neemt ons opnieuw mee in een geheel andere wereld. Als je als lezer van Star Wars houdt of The Mandalorian en van gaming houdt en van jonge helden, dan zit je helemaal goed bij dit boek. 

Home is een meeslepende Young Adult, die je laat zien dat iedereen een thuis heeft, een bestemming. Waar dit ook mag zijn!  

Waardering  5 sterren! 

Home is een prachtig sci-fi verhaal, het mooie sluitstuk van de Remi-serie. Naast het feit dat het een verdrietig begin heeft, ga je als lezer ook met zekere weemoed het boek in. Bij een laatste deel weet je namelijk dat het einde gekomen is. En er niets meer zal volgen, als het boek gesloten wordt.


Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde

Birdy's Boeken

    

Reacties

Populaire posts van deze blog

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie