Nice Readings- Maart 2020

De maand Maart is voorbij gevlogen. Ik las weer mooie boeken, kijk je mee?


Beste lezers,

Het is een rare tijd waar wij nu in zitten. Dat virus gooit flink roet in het eten. Toch proberen we er wat van te maken. In de maand maart las ik heerlijk mooie boeken en/of schreef ik er recensies van. Het was echt genieten, ondanks de stress en spanning die de media berichten ons geven. Lees mee en kom tot inspiratie voor mooie leesmomenten.


Het boek zag ik voorbij komen en was al bijzonder qua cover. Het bleek al eerder uitgegeven te zijn onder de naam "Het moerasmeisje", dat zou de lading mogelijk niet helemaal dekken. De nieuwe titel is bijzonder, maar al lezend waan je je in het moeras en hoor je de vogels en zie je het meisje Kya voor je neus. Hoe mooi is dat. Een heerlijk meeslepende roman. 

Camilla Grebe- In slaap gevangen- mrt/apr

In slaap gevangen is opnieuw een zeer spannend Grebe-verhaal. Binnen no-time zit je in het verhaal. Zeer spannend.

Nanda Roep- Leugens in de lente

Nanda stuurde mij haar boek toe en geheel blanco ging ik het verhaal in. Een heerlijk feelgood-boek. 

Gert-Jan van den Bemd- Na de Val

Deze auteur schreef eerder De verkeerde vriend. Ook een meeslepend verhaal, met spanning. Maar met name de schrijfstijl van auteur Van den Bemd is zeer prettig en stijlvol. Na de val heeft een dame in de hoofdrol. Het verhaal moet even op gang komen, maar daarna is stoppen geen optie.  

Ghislaine Frison- In de lens gevangen

Het tweede misdaadverhaal met dierenarts Dana in de hoofdrol. Ze vind eindelijk de liefde, maar of dit lang zal duren is de vraag. Het is schrikken als de ex van haar vriend overlijdt. Wat is er gebeurt? De altijd nieuwsgierige Dana gaat op onderzoek uit. 
  
Simone van der Vlugt- Schilderslief

Schilderslief heeft mij echt positief verrast. Bijna al haar boek heb ik verslonden, maar deze ging over Bredevoort en dat maakte het bijzonder leuk. Genoten!


Al eerder las ik een boek van LaToya. Met groot plezier. Dit boek en met name het thema is zeer mooi om te gaan lezen. Met een knipoog naar een legende. Prachtig!

Anne -Marije Maris- Kopje Onder- gedichten

Om in deze rara Corona-tijd af en toe een gedicht te lezen ter bemoediging, is misschien iets nieuws, maar zeker een aanrader. 

Kate Wiseman- Gangsterschool deel 3- kidsblog

In dit deel 3 gaan onze twee helden Millie & Charlie opnieuw een groot avontuur beleven. En proberen daarnaast de naam van de boevenschool hoog te houden. 

Adam Baron- De jongen die niet kon zwemmen- Kidsblog

Eenmaal in dit boek begonnen, moest ik erg wennen aan de schrijfstijl. Die auteur vond zichzelf wel erg leuk. Later ging ik er in verder en kwam er achter dat er qua thema's heel veel in verstopt zit. Naast de grappige schrijfstijl, komen er ook serieuze items aan de orde. Een groot verlies komt boven drijven en geeft een serieuze noot. Gelukkig blijft het een luchtig verhaal met een heerlijk einde.  


Het verlaten huis is het vervolg op De duistere school. Maar kan zeker ook los gelezen worden. Zes jonge kids hebben een fijne avond, totdat de grond begint te trillen en ze wakker worden in een totaal ander huis. Wat is er gebeurt?

Heather Chavez- Geen slechte daad- leesclub T&M

Voor de leesclub van Thrillers & More las ik Geen slechte daad. Het begint heel spannend, daarna moet ik wel aan de schrijfstijl wennen. Er wordt weinig weggegeven. Halverwege krijgt het boek meer kracht. De plot is zeer mooi gevonden.

Annet hulst- Privacy Live

Annet Hulst heeft een actueel thema verweven in een spannend verhaal. De reality shows komen als pop-ups omhoog. En welke privacy hebben we nog? En gaan we niet te ver hierin. Lees het avontuur van Jente en je komt alles hier over te weten. 

Lara Reims- Home- blogtour

Dit 2e deel met Remi in de hoofdrol is opnieuw een feestje om te lezen. Remi is nu gesettled in het futuristische Creodroom. Helaas is zijn vriend Jerome overleden. Het verdriet is groot. Remi overdenkt alles goed en wil toch antwoorden die hij al zo lang zoekt. Gaat hem dit lukken? 

Welk boek is de maandtopper van de maand MAART?

Het is erg moeilijk kiezen, maar gezien ik erg van sprookjes en legendes houd is het boek van LaToya Morris -Gebroken Adem- het Birdy-Boek van de maand maart. 

Van harte LaToya Morris en blijf vooral dit soort boeken schrijven. 

Beste lezers, houdt jullie taai, pas op elkaar en wordt vooral niet ziek. 

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde

Birdy's BoekenReacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie