Camilla Grebe- In slaap gevangen

Recensie


Titel: In slaap gevangen
Auteur: Camilla Grebe
Uitgeverij: Cargo 
Genre: Thriller/ Spanning
Uitgave: Februari 2020Beste lezers,

De boeken van Camilla Grebe lees ik graag. Die spanning en de plot zo mooi in elkaar geweven. Het is geen korte recensie, maar kijk snel mee.

De auteur

Camilla Grebe (1968) is een succesvol ondernemer en bekleedde verschillende topfuncties in de zakenwereld. Ze schrijft thrillers samen met haar zus Åsa Träff en Paul Engström. De minnares is Grebes debuut als solo-auteur. Dagboek van mijn verdwijning volgde daarna.

Over de inhoud

De 18-jarige Samuel Stenberg is vaak van huis. Zijn moeder Pernilla maakt zich soms flink zorgen. Gelukkig heeft ze de mensen van de kerk. Als Samuel met foute zaken bezig is, zet ze hem het huis uit. Dan hoort ze niets meer, waar is Samuel?

Rechercheur Manfred, inmiddels de 50 al gepasseerd, is gelukkig met zijn 2e leg. Dan gebeurt er een drama. En zijn dochtertje moet snel naar het ziekenhuis. De schrik is groot. Dan gaat zijn telefoon, er is een lijk gevonden van een jonge man. 


De elementen 

De cover is in blauwer tinten. De titel valt goed op. Wie loopt daar onder een donkere paraplu? En wie is er in slaag gevangen?

Krachtige tegengestelde karakters maken het verhaal

Camilla Grebe is geen onbekende op het schrijversvlak. Haar schrijfstijl is mooi beeldend en tevens ook spannend te nomen. De ik-perspectief leest in zijn geheel niet onprettig. Het brengt je dichter bij de personages. Deze personages worden goed beschreven. Samuel en Manfred zijn de hoofdkarakters. Maar ook Pernilla, de moeder van Samuel krijgt een mooie rol. Zo krijg je als lezer het verhaal van verschillende perspectieven te zien. 

Bijzonder thema van Grebe

Het belangrijkste thema is Jonas en de walvis. Het boek is opgedeeld in 6 delen. Die elk terug spiegelen naar een bepaalde fase uit het Bijbelse verhaal. MEt elk een toepasselijke titel. Dit heeft de auteur zeer mooi gedaan en is zeker niet storend voor degenen die het Jonas-verhaal niet kennen.

De finish blaast je van je stoel


Het is even doorlezen voordat Samuel zijn nieuwe baantje krijgt en gaat voorlezen aan de jongen die Jonas heet. Er lijkt dan wat rust te komen, na wat flinke actie-scenes, maar niets is minder waar. De onderhuidse spanning loopt langzaam op, als we heen en weer blijven schakelen van het politiewerk van Manfred en zijn team naar Samuel en zijn nieuwe job. Wat zeer verrassende zaken bloot legt. Echter het echte toefje op deze spannende Grebe-laagjes-taart vind je pas op het laatste blad. Super mooi gedaan! 

Conclusie

Opnieuw genoten van deze Camilla Grebe-thriller. Voor de liefhebbers van Zweedse spanning & plottwisten is dit je boek. De opbouw van spanning en verhaallijnen zit perfect in elkaar geweven. 

In slaap gevangen is een zeer meeslepend en spannend verhaal over jonge slapers en stoere helden.

Waardering  5 sterren

Een korte recensie was niet mogelijk. Hoe dat komt, daar moet je zeker het boek voor gaan lezen. Het is wel leuk als je ook de vorige leest, Dagboek van mijn verdwijning. Er wordt wel iets naar verwezen, maar het verhaal blijft rechtop. Deze auteur moet gewoon in je boekenkast of e-reader en mag dus niet  ontbreken! En nee..ik geef niet elk boek 5 sterren. Maar waf, hier kan ik geen kritische noot op bedenken.

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde

Birdy's BoekenReacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie