Heather Chavez- Geen slechte daad - leesclub T&M


Recensie


Titel: Geen slechte daad 
Auteur: Heather Chavez
Uitgeverij: Karakter Uitgevers
Genre: Thriller/ Spanning
Uitgave: 23 Maart 2020

Allereerst bedankt Karakter Uitgevers & T&M voor dit leesclubboek!


Birdy's BoekenBeste lezer,

Voor de leesclub van Thrillers & More las ik Geen slechte daad. Het debuut van de Amerikaanse auteur Heather Chavez. De cover beloofde veel goeds. Op internet las ik: super spannende thriller a la Harlan Coben en Lisa Gardner. Dus met grote nieuwsgierigheid ging ik het boek te lijf. Kijk je mee?

De auteur

Heather Chavez heeft gewerkt als journalist en redacteur. Ze werkt momenteel als PR-medewerker voor een grote gezondheidsorganisatie, waar ze human interest-stukken schrijft. Ze woont met haar familie in Santa Rosa, Californië, en werkt aan haar tweede boek.

De inhoud

Op weg naar huis, langs een verlaten weg, ziet Cassie een man en een vrouw ruzie maken. De ruzie escaleert in een gevecht en Cassie besluit het alarmnummer te bellen. Maar dan doet ze precies waarvoor de telefonist van de meldkamer haar gewaarschuwd heeft: ze stapt uit de auto. Na een flashback besluit ze op te komen voor het slachtoffer, wat heel nobel is, maar wat uitmondt in het feit dat haar auto en handtas gestolen wordt. Tevens bedreigt de man Cassie. 

Dan wordt haar man Sam vermist. Cassie komt terecht in een bizarre zoektocht en moet tevens uitkijken voor een moorddadige stalker.

De elementen 

De cover trekt zeker de aandacht. Een blonde dame siert de cover, haar haren wapperen voor haar gezicht. De titel kan op meerdere zaken duiden in het verhaal. Primair gaat het over de actie van Cassie, waar het boek mee begint.

In de ik-perspectief lezen we over Cassie. Zij woont met haar man en kids in Santa Rosa, Californië. Zij is dierenarts en levens redden is wat zij doet.

Het proloog begint gelijk heel spannend als zij stopt om een vrouw te redden uit een nare situatie. Zij denkt terug aan een aantal jaar terug, toen er een meisje werd aangevallen Nu was er de kans om wel in te grijpen. Met de nodige gevolgen. Als Cassie thuis komt, reageert haar man Sam wat lauwtjes. Hij heeft de laatste tijd veel kritiek op haar handelen, veel zinnetjes beginnen met..ik hou van je , maar..Iets wat Cassie niet echt leuk vindt, na 17 jaar huwelijk. 

Zeer spannend proloog

Na het spannende proloog loopt de spanning flink terug, totdat Sam verdwijnt bij Halloween. En dochtertje Audrey op straat alleen achter blijft. (Hoe bizar dit.) Het is een tijdlang niet helemaal duidelijk waar hij nu uithangt. Qua schrijfstijl wordt er nogal eens informatie weggelaten, waardoor je soms moet terug lezen, waar het over gaat. Veel alinea's beginnen met de -ik-, en in het begin leest het niet echt prettig. Naarmate het verhaal vordert krijgt het meer kracht en zit de auteur ook beter op koers met de verhaallijn, die soms losse eindjes laat zien. Qua personage ontwikkelt Cassie zich van een chaotische moeder naar een stoere actie-vrouw. 

Flinke plottwist, verborgen geheimen en een spannend eind

Gezien het steeds onveiliger wordt voor Cassie en de kinderen, is er een kleine roadtrip voor nodig om in veiligheid te komen. De snelle acties die dan volgen lijken erg op de stijl uit de thriller-serie van Rachel Caine. Er zijn veel gelijkenissen. De dader zit hen constant op de hielen, of is er zelfs een stapje eerder. Dan een flinke plottwist, verborgen geheimen en een spannende ontknoping. 

Dit zijn tevens de juiste ingrediënten voor een vlotte thriller, waar Geen slechte daad er 1 van is.

Conclusie: helaas geen Harlan Coben

Geen slechte daad is een spannend verhaal met Cassie in de hoofdrol. De schrijfstijl moet even op gang komen, de auteur is soms niet zo scheutig met de details. Daardoor is het soms wat verwarrend. De 2e helft leest beter, al lijken sommige snelle acties op andere boeken. De plot zit goed in elkaar. Mooi bedacht ook. Grappig details zijn de insecten, die op en ook onder de grond verblijven, blijkbaar. 

Waardering  3 sterren.

Ik heb mij vermaakt, in begin nog niet zo. Het proloog las spannend. Cassie stopt voor een ruzie tussen 2 personen. De auto stopt, de koplampen schijnen hun kant op. Ze stapt uit en valt bijna op zijn voeten (?). Daarna valt er iemand van een heuvel. Welke heuvel..afijn. Een kleine struggle was begonnen. Het plot was mooi gevonden. Maar daar zijn er ook meer van en dit is helaas geen Harlan Coben.      

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde

Birdy's Boeken


Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie