Koen D'Haene- Zand- nieuw verschenen

Nieuw & In de brievenbus

Binnenkort op dit blog!


Titel: Zand
Auteur: Koen D'Haene
Uitgeverij: Letterrijn
Genre: Spannend

Uitgave: April 2020
Beste lezers,

De boeken-postman komt hier met regelmaat iets moois brengen. Dit mooie exemplaar heet ZAND, en is geschreven door Koen D'Haene. Er ging ergens een klein belletje en ik kroop eens diep in mijn boekenkast. Daar vond ik ook het eerdere exemplaar dat IJS heet. Ik deed dit omdat de auteur refereert aan dit eerdere deel. IJS was nog ongelezen en ik ben daar als eerste nu in bezig. Wauw, wat een fijne schrijfstijl al!

De auteur


Koen D'Haene (Wevelgem, 1964) schreef eerder zes jeugdromans , o.m. Gek van een eiland (2010) en De oversteek (2014). IJs is zijn eerste spannende roman voor volwassenen.

De inhoud van IJs

Sarah heeft het niet makkelijk om Mats te volgen naar de berghut op de flank van de Dent Blanche. Hij kijkt niet naar haar om en houdt een stevig tempo aan. Maar ze houdt vol. Boven wachten een schitterende zonsondergang en een romantische nacht in een verlaten berghut. Tot ze de deur van de zeshoekige hut openen.
Die zomer wordt het leven van twee dol verliefde mensen helemaal overhoopgegooid. Achttien jaar later worden ze opnieuw geconfronteerd met wat er toen gebeurde. Ze moeten terug naar de Dent Blanche.

De inhoud van Zand

Reddingswerkers hebben Mats jaren geleden uit een gletsjer bevrijd, maar zelf herinnert hij zich daar niets van. Samen met zijn psycholoog slaagt hij er moeizaam in een nieuw leven op te bouwen. De zoektocht naar zijn verleden leidt hem naar Sarah, de vrouw die vaak opduikt in zijn verwarde dromen. Als hij op het eiland Schiermonnikoog erg dicht bij haar in de buurt komt, worden de omstandigheden van de val in het ijs stilaan duidelijk. Is Sarah wel de vrouw die hij zich herinnert?

Zand is het zelfstandig leesbare vervolg op zijn misdaadroman IJs (2016). De roman speelt zich af op Schiermonnikoog, het eiland waar IJs eindigde.


Veel leesplezier & pas op elkaar!

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde

Birdy's Boeken

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie