Nieuw: Daphne van Rapenburgh - De viool van de vijand

Nieuw en ontvangen in de brievenbus!Beste lezers,

Nu we steeds meer naar 4 en 5 mei toe gaan, komen we dichter bij het herdenken van de oorlogsslachtoffers en het vieren van onze vrijheid. Al zijn we nu meer beperkt momenteel, toch leven we in vrijheid. En dat is een voorrecht.

Op 14 april verscheen: De viool van de vijand. Een aangrijpend oorlogsverhaal over een gezin dat niets méér wil dan een prettig leven leiden. Daphne van Rapenburgh laat met De viool van de vijand zien dat oorlog soms een misleidend vriendelijk gezicht kan hebben.
   
Over de inhoud

Wanneer twee jonge Duitse soldaten bij hen aankomen met een viool, denkt vader Van Maarsen dat ze weinig kwaad in de zin kunnen hebben. Ze hebben een viool bij zich, geen geweer! Hij ziet in deze jongemannen uitstekende toekomstige echtgenoten voor zijn dochters. Deze naïeve gedachte komt hen duur te staan als blijkt wat het ware gezicht is van de Duitsers die zo vriendelijk leken.

De viool van de vijand is een aangrijpend verhaal over heel gewone mensen die midden in de Tweede Wereldoorlog worden gestort, een oorlog waar geen ontkomen aan was. Daphne van Rapenburgh heeft als kind zelf deze oorlog meegemaakt en weet dus precies hoe dat voelde.

Over de auteur

Daphne van Rapenburgh (1932) woonde jarenlang in Zeeland, maar nu ze weduwe is, is ze terug in de Randstad. Ze debuteerde op 75-jarige leeftijd met het eerste deel van haar Marskramer-trilogie. De viool van de vijand is haar vijfde roman.

De recensie volgt binnenkort, so stay tuned!

Hartelijke groeten,  

Annette Overvoorde

Birdy's Boeken


Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie