3 nieuwe titels uitgebracht in boekenland

Er zijn weer zulke mooie boektitels uitgebracht!


birdys boeken


Beste lezers,

Zoveel mooie boeken zijn er weer uitgebracht. Het lijkt wel of er elke dag boeken verschijnen, zodat het bijna niet bij te houden is voor een solo boekblogger. Het gaat om keuzes maken en de pareltjes ontdekken. Deze drie wil ik jullie graag onder de aandacht brengen. Have fun! 

#1. Maria Boonzaaijer- Het litteken van Vossensteyn- November 2019

Constance Croon torst bittere jeugdherinneringen met zich mee. Pas halverwege haar leven vindt zij de kracht om Vossensteyn, het oude familiehuis, een bezoek te brengen. Haar oma ligt daar op sterven; zij voelt zich schuldig aan de liquidatie van een familielid in de oorlog. In hun nachtelijke gesprekken blijkt dat oma lijdt onder leugens die het hele gezin hebben beschadigd. Wat voor licht werpt dat op het verstikkende milieu waarin Constance opgroeide? Was haar moeder een narcistische kwelgeest of juist slachtoffer van machten die hen allen te groot waren?

Het litteken van Vossensteyn speelt zich beurtelings af in Twente en Amsterdam tijdens de Duitse bezetting.

Maria Boonzaaijer is de auteur van de bestseller Joodse Buren. Het litteken van Vossensteyn is haar vijfde roman.

* Genoten van dit mooie boek. De recensie ligt helemaal klaar en verschijnt binnenkort op dit blog! 

#2 Het geheim van Grace- Mariska Overman- April 2020


"Kom je zomervakantie bij mij doorbrengen. Ik moet je wat vertellen. Iets van levensbelang".

Wanneer Maud dit bericht van haar tante Josie in Ierland krijgt, is haar nieuwsgierigheid gewekt. Bovendien wil ze dolgraag weg uit Nederland na haar verbroken relatie. Maar als ze bij het witte huis van haar tante aankomt, wordt haar leven op zijn kop gezet. Maud raakt verzeild in een mysterieuze zoektocht naar haar afkomst, die haar kriskras door een duister Ierland voert.
En tussen alle perikelen door, verliest ze ook nog eens beetje bij beetje haar hart. Alleen… aan wie van de twee o zo verschillende mannen?

*Het geheim van Grace is een super mooi verhaal, de recensie volgt op 24 april op dit blog. Dan gaat de blogtour van Vrouwenthrillers van start. 


Birdys boeken#3 De boekhandel van Teheran- Marjan Kamali- Februari 2020

In De boekhandel van Teheran van Marjan Kamali brengt de dromerige en idealistische tiener Roya haar uren na school graag door in de boekhandel van meneer Fakhri. De kasten met literatuur en poëzie oefenen de grootste aantrekkingskracht op haar uit. Wanneer Roya op een dag een andere jonge klant ziet, Bahman, is het liefde op het eerste gezicht. Om hen heen is Teheran aan het veranderen: er wordt gefluisterd over een revolutie. Roya heeft met Bahman afgesproken op een plein, om vandaar naar een huwelijksloket te gaan, maar op de bewuste dag wordt er een coup gepleegd, die Iran voor altijd zal veranderen. Bahman komt niet opdagen in de chaos. 

Wekenlang probeert Roya contact met hem te zoeken, maar het mag niet baten. Tot bijna veertig jaar later, wanneer Roya door een speling van het lot eindelijk de kans krijgt om Bahman de vragen te stellen die haar al die tijd achtervolgd hebben. De boekhandel van Teheran van Marjan Kamali is een prachtige roman over verlies, onverbrekelijke familiebanden en de kracht van een eerste liefde. Voor de lezers van De bijenhouder van Aleppo en De vliegeraar.

** Dit verhaal is werkelijk prachtig. Niet vaak pak ik een boek dat zich afspeelt in Iran of omringende landen. Deze auteur moet je zeker in de gaten houden, als je houdt van verhalen zoals The Notebook. De recensie volgt snel. 

Ik wens jullie veel leesplezier en stay tuned! 

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde

Birdy's Boeken


Reacties

Populaire posts van deze blog

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie