Joanne Carlton- Hell City - Blogtour


Recensie

* blogtour * blogtour * blogtour * blogtour * Blogtour 

Titel: Hell City 
Auteur: Joanne Carlton
Uitgeverij: Hamley Books
Genre: Young Adult
Uitgave: Maart 2020Joanne CarltonBeste lezers,

Vandaag is het de beurt aan mij, in de blogtour, om dit boek Hell City, geschreven door Joanne Carlton, in de schijnwerpers te zetten. So let's go!

Haar naam is Allie. Dat denkt ze in elk geval. Het is de enige naam die haar te binnen schiet. De enige vorm van herkenning die op het puntje van haar tong ligt. En ze is aan het stikken.

De inhoud 

Als Allie wakker wordt ligt ze op een verwoeste vloer. Het lijkt net of er iets in haar keel zit en ze krijgt bijna geen lucht. Een zwarte duisternis roept haar. Ze beseft dat er niemand is om haar te redden. De muren branden, de hele kamer staat in de fik. Deze plek ziet er uit als een ware hel. Het is een nieuwe wereld vol brandende gebouwen. Ziet de hel er zo uit? 

De prachtige cover is een mooi element

Voor op de cover staat een stoer meisje met een grote hond. Ze heeft twee wapens meegenomen. De cover ziet er uit als een waar spektakel. Uitgeverij Hamley Books maakt met zorg de covers, zowel de voor- als achterzijde. Dat is ook hier weer te zien. Vol kleur en dreigende elementen. Gebouwen vol vuur, veel donkere lucht en kleurige mist van de rook. Ze staat op een iets wat ooit een auto moet zijn geweest. Ze staat op de uitkijk. Voor als er gevaar dreigt. 

Duistere plek en brandende gebouwen

In de vertelperspectief van de de 3e persoon lezen we over het 17-jarige meisje, Allie. Tenminste...zo denkt ze dat ze heet, want ze is haar geheugen kwijt. Daarnaast is ze op een duistere plek beland. Ze is ontwaakt in een vreselijke brandende stad. Auteur Joanne Carlton kan de situatie zeer goed beschrijven, je ziet en ruikt de brand bijna zelf. De emotie die Allie moet voelen kruipt direct over je huid. Hoe komt ze daar en wat doet ze daar? Is dit de laatste halte, de hemel of de hel? Veel tijd om te denken is er niet. De spanning stijgt.

De emoties komen ze bij je binnen

Haar innerlijke struggle is groot. Wat moet ze doen? Als lezer voel je erg met haar mee. Carlton kan de emoties zeer goed beschrijven. De angst, de pijn, haar innerlijke gevecht. Dan de brandende muren om haar heen. Je krijgt het er al benauwd van. Qua personen staat het meisje centraal in deze novelle. De hond geeft haar veel steun. Het verhaal Hell City is opgebouwd in 4 delen en heeft mooie thema's. Angst, innerlijke gevechten maar ook overwinnen en verwerken komen voor in deze zeer bijzondere novelle. 

Conclusie: beklemmend & meeslepend

Joanne Carlton, een alias voor oa. Sandra J. Paul, schreef met - Hell City- opnieuw een meeslepend en verrassend verhaal. Haar boeken zijn werkelijk pareltjes Heel even was ik terug in het boek - Dust/ Stof-. Het leek er qua genre een beetje op. Maar ook de beschrijving, de benauwde sfeer kan Carlton zo mooi beschrijven, als of je er zelf bij bent. Een verloren en verwoeste wereld en daarbij de vraag, hoe nu verder?  

Hell City is een zeer beklemmend en beeldend geschreven novelle, boordevol emotie, angst en gevaar. Met een prachtig einde. Met een zucht sloeg ik het dicht!  

Waardering   5 sterren

Genoten van dit mooie boek. Noteer deze auteur maar op je lijstje, want er volgt zeker nog veel meer moois, toch Sandra:)


* Het genre Young Adult Fictie, is geschikt voor 12- 18 jaar. Zo zegt wikipedia. Maar dit boek zal ook andere leeftijden zeer verrassen.

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde

Birdy's Boeken 
& Birdy's Kids blog
      


Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.

De Camino - Anya Niewierra - De recensie