Sluwe vissen dragen leuke hoedjes- Christine de Witte (Chrostin)


Recensie


Titel:Sluwe Vissen dragen leuke hoedjes
Auteur: Christina de Witte
Uitgeverij: Halewyck
Genre: Comic
Uitgave: November 2019

Allereerst dank New Book Collective, voor dit recensie-exemplaarChrostin
Beste lezers,

Elke dag kan ik nog steeds verrast zijn en met een smile op mijn gezicht kijken naar een mooi item in de post. Dit is zo geweldig leuk. 

Over de auteur/ Ilustrator

Christina De Witte is een Belgische illustrator en cartoonist.[Zij is bekend geworden door haar cartoon Chrostin ].

In augustus 2018 kwam in de Verenigde Staten haar eerste boek uit, met Chrostin in de hoofdrol: The ultimate survival guide to being a girl, gericht op opgroeiende tienermeisjes. In september 2018 kwam in België de Nederlandstalige versie uit onder de naam Sommige meisjes houden niet van roze

Op de vraag: wat is het hoogste dat je wilt bereiken in het leven?

Zegt ze het volgende: "De wereld veroveren met mijn boeken en in die wereld proberen een verschil te maken. Dat klinkt misschien utopisch, maar ik ben ermee bezig. Ik wil de wereld zien en er mijn stempel op zetten."
** uit Trends.Knack.be

Over de comic

Verrassing: Sluwe vissen dragen leuke hoedjes is geen boek. Het is geen ordinaire postkaartenset en ook niet zomaar een kunstbox. Het is meer dan dat. Het is een cadeau... eentje dat blijft geven. Want vandaag is niks nog alledaags en dat weet Chrostin als geen ander. Ze is een storyteller met een heel herkenbare en unieke manier om haar emoties te uiten en verhalen te vertellen. En hey, niks is leuker dan onze verhalen te kunnen delen met onze beste vrienden, toch? Sluwe vissen dragen leuke hoedjes is een collectible. Een must have. En ja, dat schreef ze zonet helemaal zelf. In deze luxueuze uitgave vind je 50 postkaarten om te bewaren, 50 om te delen en 10 grotere prints om in te kaderen, cadeau te doen of gewoon lekker zelf te houden. 

Een mix van Chrostins meest succesvolle cartoons, spiksplinternieuw werk, ongeziene comics en – waarom ook niet – stukjes uit haar millennialdagboek. 

Sluwe vissen dragen leuke hoedjes is voor iedereen die op zoek is naar gniffels in een grijze wereld, een goeie dosis zelfironie, afgewerkt met een handjevol sisterlove (maar brothers zijn ook welkom, maak je geen zorgen) — dus kortom: iedereen op deze planeet. Behalve haaien. Haaien niet.
Mijn mening over de mooie giftbox

De doos is erg mooi van lay-out. Bij het openmaken zie je A5 kaarten, dan is de doos in 2 bakjes gespilitst, met meer kleinere kaartjes boordevol spreuken en cartoontekeningen. 

Personage Chrostin heeft de wereld veel te vertellen. Op geheel eigen wijze geeft ze haar mening over belangrijke zaken, is er poëzie van een millenial en maakt ze graag indruk. ook op zichzelf. 

Het is super-chill om de box met kaarten door te nemen. Het is een mooi geschenk om te geven en te krijgen.

Sluwe vissen dragen leuke hoedjes is een geweldig mooie box met cartoons en levensvragen. Een ware eyecatcher! 

Superleuk! 

Waardering  5 sterren! 

** Sluwe vissen dragen leuke hoedjes, is te koop bij oa. Ako. klik hier. 


Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde

Birdy's Boeken

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.