Recensie: Marja West- Onder Water

Recensie

Titel: Onder water ( Veilige haven deel 1)
Auteur: Marja West
Uitgeverij: Kobo Original
Genre: Spanning/ Thriller 
Uitgave: 2021

Met dank aan Kobo, voor dit mooie ebook.  
Van Kobo kreeg ik een leuke mail met het nieuwste thriller ebook van Marja West. Jaa, zo gaaf! Kijk je mee.

Onder Water 

Stel je voor dat je moeder op haar sterfbed je vertelt dat je niet alleen een zus hebt, maar ook nog een broer in Italië? Uit een eerder huwelijk bleef hij achter in Italie. Oeps, dat gebeurde Samantha van Hout. Zij en haar zus Sofia hebben er opeens een broer bij. De adrenaline zit bij beide dames hoog. Hoe kan dat en waar is hij..

Hij, Vico, is in Italie, op Sicilië. De zussen zoeken contact en ook Vico wil graag zijn zussen ontmoeten. Beide partijen hebben zo hun redenen hiervoor. Mogelijk kunnen ze iets voor elkaar doen. Vico laat er geen gras over groeien, ziet direct een oplossing voor zijn geldproblemen en staat zo voor de neus van de zussen. Zij hebben een familiebedrijf: de werf Top!ShipYard. Wat in zwaar weer zit. Vico heeft een mooie oplossing en biedt de helpende hand. Of dat een goed idee is?

De auteur
  
Marja West is geen onbekende in schrijversland. Als full-time schrijfster is ze actief onder een aantal aliassen. Zo schrijft ze onder de naam Anna West bij uitgeverij De Crime Compagnie. Als Anna Thomas kan je haar vinden in de feeldgood romans. Met name de serie Neava Vida is geweldig leuk. Daarnaast ontwikkelt ze formats voor tv-series en documentaires.

De elementen uit het thrillerboek 

Onder Water is het 1e deel van de Veilige Haven Serie. Een soort verlengstuk van de succesvolle Kobo-serie Mooie Moorden. In deze Onder-Water-Kobo-Crime draait het om de zussen Sofia en Samantha, ook wel Sam genoemd. Als hun moeder overlijdt heeft ze wel een heel bijzondere erfenis achtergelaten, een oudere broer. Beide zussen hadden dit nooit verwacht, moeder sprak hier nooit over. En nu konden ze haar ook niets meer vragen. 

Mogelijk kan Vico iets voor de zussen en hun bedrijf betekenen, denkt Sam. Ook Vico denkt na over de "mogelijkheden" om zo de schuldeisers van de Cosa nostra op afstand te houden. Hij bedenkt een plan.

Onder water biedt veel personages. De overleden moeder laat 2 dochters na, Samantha en Sofia. Elk met gezin. Samantha heeft de hoofdrol in dit spannende drama. Daarnaast zijn er de collega's op de werf, en ook de familie van Vico in Italië. Je moet er even bij blijven in het begin. 

De grimmige spanning blijft uit

De vertelperspectief is de 3e persoon. Het verhaal leest prettig weg, de schrijfstijl is eenvoudig. Al doet de cover wat grimmig aan, het biedt geen bijtende spanning. Het verhaal blijft luchtig, met hier en daar een complexiteit. De kleine incidentjes zorgde niet voor hoge spanning. Mogelijk ook door de humor momentjes. 

Zoals Sofia. Zij heeft een Vegan koffiebar en is getrouwd met Peter. Hij is officier van Justitie en staat dus aan de goed kant van de wet. Gezien de duistere ontwikkelingen ziet Vico hem liever gaan dan komen. Vico komt binnen als reddende engel. Maar zijn familie komt van Sicilië, waar het niet altijd peis en vree is. Dus "engel" is het zeker niet. Gelukkig is hij gewend zelf zijn zaakjes op te lossen, wat hij ook doet. Dus loop hem niet voor de voeten.

Het thema is best heftig; familiegeheimen, intriges en misdadige acties. Zoals eerder gezegd blijft het (voor mij) een luchtig verhaal. Er gebeuren zeker wel spannende dingen, maar je valt daardoor niet van je stoel. De benaming feelgood-thriller komt hier goed van pas. Het einde is rustig en is bijna een klucht te noemen. Beetje jammer.

Conclusie

Onder water is een leuk en spannend verhaal over een scheepswerf "onder water" en een reddende engel die Vico heet. Of gaan ze juist van de wal in de sloot? Of gigantisch het schip in? Ik verklap niets meer.

Waardering  3,5 sterren

Erg leuk verhaal, mooie personages -wel wat veel-, leuke omgeving voor een verhaal. En een geweldige Italiaan die opeens 2 zussen heeft. 

Onder water is een heerlijke feelgood-thriller en proeft naar meer!

Hartelijke groetjes,
Annette  


Reacties

Populaire posts van deze blog

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie