Recensie: R. WADE- De internauten: Oorsprong

Recensie

Titel: De internauten: Oorsprong

Auteur: R. Wade

Uitgeverij:  Hamley Books

Genre: Young Adult, 15+

Uitgave: September 2021


Met dank aan: uitgeverij Hamley Books  Schrijversduo R. Wade bestaat uit Ria Maes en Aron Wade. Eerder schreven zij de  boekenserie " Pan", Meester Dood, Stad onder vuur, en de laatste In de schaduw van de Meester. Een serie met Tom Beckx in de hoofdrol. 

Zij schrijven samen en ook apart. Onder de alias R. Wade schrijven zij Young Adults. 

De internauten: Oorsprong

De wereld heeft nieuwe helden nodig. Sky, Wolf, Phoebe, Harper, Florence, Aurora en Charlie zijn hun namen. Als digital natives worden ze klaargestoomd om op het internet een machtige, maar onbekende vijand te stoppen.

Hun mythische strijd wordt een odyssee vol gevaren waarin ze niet enkel elkaar maar ook zichzelf leren kennen. Het lot van de mensheid ligt in hun handen.

Slagen ze niet in hun missie dan zal er geen morgen meer zijn.

Mijn mening

De cover is weer een ware blikvanger. Een mooie hardcover, in groene tinten. Een scherpe blik van een oog dat je aankijkt. En een straat met hoge huizen. Wie houdt wie in de gaten? 

Als je de cover openslaat volgt er een blad vol -1- en ook -0-. Wat je soms ziet bij computercodes. Mooi gedaan.

Het schrijversduo R. Wade trekt de kijker gelijk een spannend stuk in, bij hoofdstuk 1. Dat is knap gedaan. In de vertelperspectief van de 3e persoon volgen we 7 jonge helden. Deze groep met verschillende karakters, die goed zijn uitgewerkt, gaan op een gevaarlijke  missie. 

Er staat veel op het spel. De roadtrip is zeker niet zonder gevaar. Mocht die mislukken dan is de wereld in gevaar. Wauw, dat is een hele verantwoordelijkheid voor deze groep youngsters. 

De schrijfstijl is heel prettig, er zit een zekere vibe in verscholen. Binnen no-time is het in up-tempo  als lezer zit je er middenin. Een boot, hoge golven, een eiland en historische hoogtepunten. Onze helden moeten veel doorstaan.

Het gaat ook niet altijd over rozen, wat het heel spannend maakt. Dat begint al in hoofdstuk 2, waarbij ze worden
 "gevraagd" om mee te doen. Dat gaat al niet echt van harte. Toch pakken onze internethelden, De internauten, het snel op. Ze vormen een mooi team, met al hun verschillende talenten. 

Conclusie

Dit nieuwe YA-boek heeft veel in zich. Spanning, avontuur en 1 grote missie. Bij een aantal momenten had ik een soort deja-vu naar een eerder verhaal. Uitgekozen zijn voor een geheime opdracht, aan 1 tafel en een pizza koerier die de weg kwijt is...en een groot beeldscherm die toegang geeft tot een geheime gang. Las ik dat niet eerder? Was mijn eerste ingeving. Al snel neemt de flow je mee en ben je in een reuze spannend verhaal beland. Met bizarre ontmoetingen en high-tec uitvindingen.

R.Wade hebben een zeer spannend YA-verhaal geschreven. De spanning loopt steeds meer op en voor je het weet zit je er helemaal in!

Waardering 4 sterren.

Zeer bijzonder en ook spannend. Met soms een deja-vu gevoel erin.

Hartelijke groeten,
Annette Overvoorde 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie