Today: Het Nationaal Thrillerfestival 2021

Vandaag begon het Nationaal Thrillerfestival 2021 in Zoetermeer. 

Aanvangtijd: 12.00 uur. Kijk je mee?


Vanmorgen maakte ik deze voor op de socials. Ik gunde het deze 3 dames van harte. Niet wetende dat van de shortlists er ook 2 zouden winnen. 2 Stoere dames gingen er met een mooie prijs vandoor.

Wat vooraf ging

Normaliter gaan we altijd via het theatercafé naar binnen en nemen dan de trap naar beneden. Nu met de covid qr gingen we buiten om. Ook prima.Bij binnenkomst was het best druk. Al snel zag ik Nina Verheij. Jaaaa, van Hamley Books. Zo geweldig leuk om veel auteurs weer "live" te kunnen ontmoeten. Zo een mooi moment.Barbara de Smedt schreef 2 prachtige thrillers. Ik vroeg haar nog: " Hoe krijg je het voor elkaar".  Zulke mooie verhalen. Ze was genomineerd voor de Bronzen Vleermuis.Ook de Vlaamse auteur Toni Coppers was genomineerd. Hij deed mee voor de Gouden Vleermuis. Het gehele euvre. Ik had een leuk gesprek met hem. We spraken af elkaar weer te spreken op de Vlaamse Boekenbeurs. Jaa, gaaf!Terwijl ik met Toni Coppers sprak over zijn mooie boeken en hoe fijn het nu weer was elkaar live te zien..zag ik Ilse. Ik zwaaide. Ilse Ruijters is zo een lief en aardig persoon. Ik maakte nog een complimentje over de rode jurk. Het stond haar supermooi. Op het podium gaf ze aan een beetje "gek" te zijn. Mogelijk moet je dat een beetje zijn om zulke psychologische thrillers te kunnen schrijven.


De deuren gingen open van de grote zaal. De spanning steeg.Cees van Rhienen en Jan Slagter zaten aan een mooie tafel. Zij spraken over de longlist, de shortlist en hoe dit tot stand kwam.Een aantal genomineerden wonen ver weg. Deze auteur is woonachtig in Australie. De techniek staat voor niets. Via zoom kon Kyle Perry zo de uitreiking volgen.
Auteur Mark Greaney schreef The greyman. Woonachrig in Amerika volgde hij dit festijn ook via Zoom. Ook Nicci French en de uitgever van de Ijslandse schrijver Arnaldur Indridason volgde het op afstand. 

Voor de echte thrillerfans die Indridason nog niet kennen...ga deze eens lezen. Want ik ben al jaren fan!And the winners are..

-Loes den Hollander won de Gouden Vleermuis, voor het gehele euvre

-Ilse Ruijters won de Zilveren Vleermuis, voor beste thriller van het jaar.

-Bas Haan won de Bronzen Vleermuis  voor het beste debuut. Gemeten van oktober 2020-oktober 2021..
Het was zo een super mooie middag. Het zonnetje scheen. Veel blije gezichten. Mooie kramen en tafels met nieuwe boeken van de genomineerden of anderen. Uitgeverij Letterrijn was er, Godijn, Barbara de Smedt en Nina Verheij bemanden samen hun boekenplekje, namens uitgeverij Hamley Books. Toni Coppers had een mooie stek met veel van zijn boeken. En nog veel meer.
Superleuk om Corine Hartman weer te zien en te spreken. Ik ben erg fan van haar boeken. De Ijsseltrilogie, de serie met Faye..ze zijn echt mooi om te lezen. Haar volgende boek zal zich weer afspelen in de Achterhoek. Op een mooi plekje dat ik nog niet verklap. Wel kan ik zeggen dat de streek ons bekend is qua vakantiestek. Zo mooi.

Corine Hartman is erg actief op Storytel. 

De psychologische thriller Hij volgt je heeft de Storytel Award gewonnen voor de beste Storytel Original van 2021. Het luisterboek is geïnspireerd op waargebeurde verhalen, over (smart) stalking" 

Het is zo leuk om dit te volgen  Chapeau! 


De boekenmaatjesDaar hebben we Dini en Hannie. Altijd  in voor gezelligheid en een praatje.Niet alleen onder de auteurs zijn er toppers te bespeuren. Ook onder het blogger-volkje.

Deze 3 kanjers zijn 

Moon ( van blog Mustreads or Not), Miriam ( van blog Thrillers and More), en Caroline (voorheen bij Mustreads or Not). 


Bedankt allemaal, voor deze mooie thriller-middag!


Hartelijke groetjes 

Annette

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.

De Camino - Anya Niewierra - De recensie