Roadtrip naar Nergens- Barbara de Smedt- De recensie voor de blogtour

Recensie* Blogtourtime

Titel: Roadtrip naar nergens
Auteur: Barbara de Smedt
Uitgeverij: Hamley Books
Genre: Spanning/ Psychologische thriller
Uitgave: Juni 2021
Jaa, daar kwam hij vorige week: Roadtrip naar Nergens. Met zo een mooie cover en zulke leuke blogtour-gadgets & goodies! Tattoos van een libelle, een boekenlegger en mooie ansichtkaart met afbeeldingen van thema's uit het boek.
Helemaal te gek!

~Als je heel je leven hebt gedaan wat anderen van je verwachten, is het moeilijk om zelf beslissingen te nemen. 

Over het boek

Wanneer Michelle Deckers ervan overtuigd is alles kwijt te zijn, stapt ze in haar oude Volvo en vertrekt. Bestemming: onbekend. Aan de Portugese kust ontmoet ze Isa, een Française die samen met haar dochtertje rondtrekt. Hun prille vriendschap wordt meteen op de proef gesteld: op het strand spoelt het gruwelijk verminkte lichaam van een man aan. Wat is er met hem gebeurd? En waarom gedraagt Isa zich plots zo vreemd? Dan valt er een tweede dode, geen onbekende deze keer. Voor Michelle het beseft, begint de gevaarlijkste rit van haar leven.  

De elementen

Het eerste wat opviel bij het uitpakken van het blogtourpakketje is de zeer mooie cover. Daar is flink werk van gemaakt. Een toerbusje om direct in weg te rijden. Wauw!

Roadtrip naar nergens draait om Michelle Deckers, 31 jaar. Zij is juf en woonde tot haar 25e jaar bij haar bemoeizieke moeder. Dan ontmoet ze William. Na veel tegenslag en een 6 jaar-durige relatie, is de koek op. Ze vertelt weer naar haar moeder.  Wat niet lang duurt.
Tegenslag achtervolgt haar. Er is nog maar 1 ding wat ze kan doen: de slepende dingen achter zich laten en vooruit kijken en vooruit gaan, met haar volgepakte Volvo. Ze vertrekt. 

~Voor het eerst in mijn leven doe ik iets helemaal alleen voor mezelf. 

De vertelperspectief is de ik-persoon. Met name hierdoor en door de fijne schrijfstijl word je direct het verhaal ingetrokken. En kom je dichtbij hoofdkarakter Michelle.

De Roadtrip naar nergens bevat verschillende lagen en aftakkingen en geeft tevens mooie inzichten. Het aantal personages daarentegen is beperkt gebleven. Wat heel fijn leest. Het verhaal is zo goed te behappen.

Veranderingen in het leven veranderen mensen. Je jeugd, verlies van een ander, geboorte of een huwelijk. Zij maken grote impact in een mensenleven en in ons latere "zijn". Soms raak je jezelf kwijt, of weet je überhaupt niet zo goed meer wie je bent. Michelle kan hier over meepraten en dit geldt ook voor andere karakters. Vandaar dat Michelle vertrekt en aan een reis begint die niet zonder gevaar is. Door schade en schande leert ze mensen vertrouwen.  Door vallen en opstaan leert ze om door te zetten. En dat is zo mooi om te lezen, want overal loert het gevaar. 

Barbara de Smedt bekend van "Alleen" weet dit heel goed te beschrijven. Tijdens het lezen voel je de liefde voor de mooie roman - Eten, bidden en beminnen-.  Het sluimert door het boek en was mogelijk de trigger voor dit Michelle-verhaal. 

Waardering  5 sterren. 

Ik ben erg onder de indruk van dit thriller-boek en zat er gewoon helemaal in. De inzichten en levenslessen zijn prachtig om te lezen. Ik heb er van genoten. Natuurlijk was er ook bijtende spanning en verrassende twisten. Zoals het hoort in een thriller. Een thriller met diepgang en levenslessen! 

~Er is nu meer Liz dan 4 maanden geleden. Ik ga Italië duidelijk breder verlaten dan toen ik hier aankwam. En ik ga weg met de hoop dat de uitbreiding van een mens...inderdaad een goede daad is in deze wereld. Zelfs al is dat leven voor deze ene keer toevallig van niemand anders dan mijzelf.

       Quote uit: Eten, bidden en beminnen. Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken

 

   

Reacties

Populaire posts van deze blog

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie