Onder de Spaanse zon- Anna Thomas- De recensie voor de leesclub

Recensie

Titel: Onder de Spaanse zon
Auteur: Anna Thomas
Uitgeverij: LS Amsterdam
Genre: Feelgood/ Roman
Uitgave: Juni 2021

Met dank aan uitgeverij L.S. Amsterdam & Zin in Feelgood boeken! Facebookgroep.
Voor het leuke boek "Onder de Spaanse zon" werd een gezellige leesclub gehouden. Zo leer je ieders mening kennen en ga je soms anders naar een boek kijken. Zo ook met deze. Ik vertel je graag meer.

De inhoud van het boek

Linda, Ellen en Judith, drie vriendinnen van 47 jaar,  zien elkaar na jaren weer terug.  Eerder waren zij dikke vriendinnen en vormde een groepje met de naam JEL! Ook de mannen waren vrienden en het was dan ook het toefje op de taart, toen zij alle drie tegelijk in het huwelijksbootje traden. Dat is nu precies 24 jaar geleden, dus opnieuw tijd voor een feestje. 

Paul, de echtgenoot van Judith heeft een passende locatie gevonden. Althans dat vind hij. De plaatselijke voetbalkantine kan hier mooi voor dienen. yeah, denkt de rest. "Hoe verzint Paul zoiets?" Na dit feest is niets meer hetzelfde.

De elementen

Onder de Spaanse zon is de eerste in een serie van 4 delen. Het proloog is al erg spannend. De dames zitten dan al in Spanje. Na dat stukje wil je graag meer. Al weten we dan nog niets van de drie stellen. Daar is dan dit eerste deel heel geschikt voor. 

Anna Thomas is de pseudoniem van Marja WesMogelijk zullen velen hier zich in herkennen t. Zij heeft al vele titels op haar naam staan. Of onder pseudoniem Anna West. Met een boek kon zij niet alles kwijt aan de lezers, dus volgen er vier.   
In de vertelperspectief van de derde persoon lezen we wisselend over de drie dames en hun echtgenotes. Deze mannen staan er slecht voor. Paul gedraagt zich als een vorst, maar intussen stapelen de rekeningen zich op. Mark heeft het in de bar veel beter naar zijn zin. En dan Nick. Die is oh zo gezellig bezig met zijn collega "Lies". 

Al met al en kort gezegd: ze lopen allen vast in hun huwelijk. Het zit muurvast.  Auteur Anna Thomas weet de dramatische gebeurtenissen zeer komisch te verpakken. 

Bijna 50 jaar, vastgeroest zitten en bijna elke dag verloopt hetzelfde. Voor bijna elk koppel in het boek is dit wel van toepassing. Mogelijk zullen lezers zich hierin herkennen. Of helemaal niet, dat kan ook. 

Een van de dames heeft een briljant idee. Iets met reizen, de zon en even helemaal weg. Met zijn drietjes, ole!

Onder de Spaanse zon is een eyeopnener voor velen. En zeer herkenbaar voor de rest.  Kortom, een superleuk boek. 

Waardering  3,5

Personages 3,5. Het is een feeldgood-story en heeft (nog) niet veel diepgang. In de volgende delen kunnen we meer te weten komen, zegt Anna Thomas.

Originaliteit: 4
Zeker een origineel format met veel cliche's. Herkenbaar en soms wat vervelend. 

Cover/ Lay out: 4
Ziet er prachtig uit, maar is nog geen weerspiegeling van het verhaal.

Leesplezier: 3,5
Prettige stijl van schrijven, veel cliche's waar ik soms even doorheen moet. Niet alles is zo standaard, met bijna 50-plussers. We leven in 2021. Is een maatje meer echt zo een probleem? 

Kortom, het is een erg leuk boek. Op naar deel 2. Ik heb er al zin in. 


Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken blog


 


 

 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie