Geworteld in het kwaad- Karen Dionne- De recensie

Recensie 

Titel: Geworteld in het kwaad
Auteur: Karen Dionne
Uitgeverij: De Fontein
Genre: Spanning/ Thriller
Uitgave: September 2020 

Gelezen via de abo van Bookchoice. Als luisterboek.
Soms kan een luisterboek je niet grijpen, maar deze wel. Ik weet nog dat ik haar eerdere boek las en soms dacht - ja, hoor.- . een was soms wat over the top. Dat knaagt dan aan de geloofwaardigheid. Bij het beluisteren van The Wicked Sister, deze Engelse titel past beter, werd ik gelijk gegrepen door de spanning. Het was ook een prettige stem, niet overdreven. Ja, deze thriller kreeg mij gewoon helemaal in de greep. Kijk mee!

Geworteld in het kwaad

Als Rachel 11 jaar is worden haar ouders dood gevonden. Ze wordt in shock daar aangetroffen. Jarenlang (15 jaar lang) zit ze in een psychiatrische inrichting. Dan komt ze in contact met een journalist. Hij wil haar ondervragen. Rachel gaat terug naar haar ouderlijke huis - de blokhut in Upper Peninsula, Michigan.

De blokhut waar het gehele drama plaatsvond. Stap voor stap komt haar geheugen terug. 

De elementen: verstikkende spanning in de wildernis

De cover is zeker in de stijl van Karen Dionne en past dus mooi bij de collectie, zeg maar. Het is donker, een huis in het bos. Zeer karakteristiek van Dionne. Bossen, wildernis,  afgezonderd zijn en mysterieuze zaken, dat is haar ding. 

De titel is wat lastig te duiden. Ik zag de Engelse titel en die spreekt mij meer aan The Wicked Sister. Bam, dat komt wel binnen. Soms is een vertaling dan niet nodig. Dit spreekt al voor zich.

De stem van het luisterboek is van Willemijn de Vries. Het is altijd even wennen. Maar Willemijn weet de spanning qua lezen zeer goed vast te houden. Compliment. 

Geworteld in het kwaad vertelt 2 verhaallijnen. In het "nu", vertelt Rachel. En in het "toen" vertelt moeder Jenny haar verhaal. Zo lezen we over Rachel, nu 26 jaar. Er gaat heel wat in haar hoofd om. Details van het drama kan ze niet boven halen, maar voor velen was duidelijk wie de schuldige was voor dit drama. Het kon niet anders. Gedurende de tijd dat ze met de journalist omgaat, praat en het huis bezoekt komen er stukken beeld bij haar binnen. Door de wisselperspectief  wordt je honger gestild. De honger naar de toedracht, naar achtergronden en details. Maar wees gewaarschuwd: Dionne sleept je mee het moeras in, van spanning naar zeer verstikkende spanning. Haar ervaring over natuur en de omgeving geven haar een flinke voorsprong. Over het echte thema, kan ik niets verklappen. Maar oef, mooi gekozen! 

Conclusie

Karen Dionne heeft mij helemaal ingepakt met haar thriller Geworteld in het kwaad. Oftewel: The Wicked Sister. Ik zat er helemaal in, werd gewoon letterlijk van mijn stoel geblazen. Dat terwijl ik van boek 1 niet zo onder de indruk was geraakt. Dat is nu 180 graden gedraaid. Hoe is het mogelijk. Dit is een ware topthriller! 

Waardering   5 sterren.

~Ga vooral door Dionne, ik houd je in de gaten en wacht op boek 3! 


Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken

 

Reacties

  1. De titel van dit boek trok mijn interesse. En ja, na het lezen van je boekbeschrijving kan ik zeggen: dit is een boek voor mij. Ondertussen ook al nagekeken of ze de boeken van Karen Dionne in de bib hebben. Ja hoor, wat een meevaller.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie