May readings -The Bookhaul of May -2021

~Jaah, de boekenstapel van mei. Wat las ik allemaal en mogelijk wat niet?


 

Beste lezers,

We zitten alweer in maand 6: juni, jawel. De tijd vliegt zo maar om, zonder dat je er erg in hebt. Wat las ik zoal in de maand mei? Kijk mee!

Als eerste is De Dwaas geschreven door Lydia Albadoro -van Houten. Het verhaal is bizar, schuurt aan de randen van het "normaal" en heeft echt die blauwdruk van Lydia van Houten zoals ik haar eerdere boeken ken. Hoofdpersoon is in rouw om zijn verdwenen dochter. Een telefoontje zet zijn leven op zijn kop. Hij pakt zijn auto en rijdt hard weg. Eenmaal op de plek van bestemming verlopen de dingen nogal vreemd, of hoort dat zo? De Dwaas is gewoon te bizar en tevens de reeks van meerdere ongewone verhalen. ~I love this!

Onze eerste zomer samen, van Sandra J. Paul is ook een beetje twisted. Een gevaarlijke storm, een leuke jongen die hulp nodig heeft en jij. Wat doe jij dan? De hoofdpersoon maakt snel een uitzondering en helpt de jongen. Onderweg raast de storm langs de auto, en dan..XX. ( Ik verklap niks.) Komen ze op een hele rare plek terecht. ~Een dikke aanrader. 

Van het hart, geschreven door Inge van der Krabben. Wat een mooi verhaal. Zo vol met gevoel, warmte, verdriet en rouwverwerking. Bij dit boek houd je het gewoon niet droog.  Een dikke aanrader.

De gedichtenbundel Kopje Onder van Anne-Marije Maris was al heel bijzonder. Nu las ik Geef Me Je Echt. Stuk voor stuk gaan deze gedichten over "wie ben je echt"  ~Zeer mooi om te lezen. 

Laura Janssens is bekend van haar Comic Graphics. Zij schreef Het jaar van de Hamster. Hilarische scenes en stukjes, hamsters, pizza en vooral Laura komen voorbij. ~ Een heerlijk leuk boek.

Mariska Overman is vooral bekend van haar thrillers. Gezien haar expertise in rouwverwerking schreef zij samen met haar partner Ron Bruntink, een mooi geel boek met als titel Ik Weet Niet Wat Ik Zeggen Moet. Een hulpboek, maar in een fijne vorm. Over rouwverwerking, tips en trucs of gewoon een fijn boek, voor altijd. ~Een zeer dikke aanrader. 

Doe jij wel eens de Tango? Nou, ik niet maar ik ben weer een heel stuk wijzer, na het lezen van Het Tango Algoritme. Heleen van den Hoven schreef deze topthriller. Ze kreeg het voor elkaar om mij helemaal in te pakken, met de spanning en mysterieuze momenten. ~Een dikke aanrader. 

Het was even wachten, maar Jane Harper kwam met haar 4e thriller: De overlevenden. Natuurlijk wil je dat een boek alsmaar beter wordt, de spanning bijtender. Nu is Harper niet van de snelle acties, maar meer van de sluipende gifslang, die onder je huid gaat zitten. ~Ik was niet van mijn stel geblazen, maar toch een mooi boek!  Gelezen samen met de leesclub van Vrouwenthrillers.nl.

Geworteld in het kwaad heeft mij op zeer positieve wijze verrast. Bij het eerste boek van Karen Dionne was ik niet zo positief. Gevlieg door de jungle, en soms echt "over the top". Maar nu luisterde ik naar The Wicked Sister. Deze titel in het Engels klinkt veel beter. Dionne nam mij opnieuw mee naar de wildernis, de bossen, de eenzaamheid en de mysterieuze momenten. En dat lukte haar in zijn geheel goed. ~Wauw, wat een topthriller! 

Voor uitgeverij Letterrijn mocht ik een thriller proeflezen. Het verhaal vond ik nog "nog niet klaar", er ontbrak nog wat. Ook qua spanningsboog. Dus mijn leeservaring mailde ik netjes terug. Het boek komt later uit, zei de uitgeverij.  

Ook bij Bookchoice te beluisteren was Meisje A. Van de uitgeverij ontving ik het papieren boek. Mijn nieuwsgierigheid was groot. Helaas kreeg ook dit boek mij niet in de greep. In het begin gingen mijn gedachten uit naar Ruinerwold. Een horrorhuis. Meisje A is hieruit gered. Maar veel blijft onduidelijk.  ~Ik kwam in de mist terecht, bij dit boek.

B.A. Paris is ook een maestro op het gebied van schrijven. Maar dan in het genre Domestic Crime. Sommigen vinden haar schrijfsels niks. Je moet sommige dingen gewoon aanvoelen. Ik luisterde naar De Therapeut. Waf, wat een heerlijk verhaal. Onderhuidse spanning met plottwist.  In de wijk The Circle komen nieuwe bewoners. Alice moet even wennen. Als ze op een buurtborrel een geheim hoort, kan ze dit niet meer loslaten. ~I love it!  

Tenslotte mocht ik proeflezen voor uitgeverij De Crime Compagnie. Dat vind ik zo gaaf om te doen en daar ben ik ook heel serieus in. Als proeflezer ben je als eerste een boek aan het lezen. Je mag er al aan proeven. Wat vind je, wat is je eerste indruk? Kloppen de zaken wel? En dat gaat in de vorm van een verslagje terug naar de uitgeverij. ~Erg blij mee.

Zo, dat was de leeslijst. De meeste recensies staan online. 
Veel plezier met lezen.

Hartelijke groeten,
Annette Overvoorde

    

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie