Nieuw: Anita Terpstra- Het huis van berouw

Nieuw

Titel: Het huis van berouw 
Auteur: Anita Terpstra
Uitgeverij: Cargo
Genre: Spanning/ Thriller
Uitgave: 10 juni 2021

Van uitgeverij kreeg ik weer een mooi boekbericht. De nieuwste thriller van Anita Terpstra komt er aan. Wauw, wat een mooie cover. Het heeft wat weg van De dwaas, van Lydia Albadoro- van Houten. Het geeft spanning aan, en je krijgt er de creeps van. De juiste ingrediënten voor een goede thriller. 

Het huis van berouw

Nadat Rens haar verloofde voor het altaar liet staan omdat hij vreemdging, verdween hij spoorloos. Ze richt zich volledig op de renovatie van een vervallen landhuis. Dorpsbewoners waarschuwen haar dat de state vervloekt is, en dat er onverklaarbare dingen gebeuren, maar Rens gelooft niet in fabels en geesten. Dan wordt het lichaam van haar ex gevonden op het terrein van de state. Als vlak bij het landhuis nog meer doden vallen terwijl Rens in de buurt is, wordt ze het middelpunt van het politieonderzoek.

Ondertussen blijven de vreemde, angstaanjagende gebeurtenissen in de state elkaar opvolgen. Maar Rens weigert zich bang te laten maken, en gaat op zoek naar antwoorden. Wie probeert haar bang te maken? Of zijn er andere krachten aan het werk?

Anita Terpstra

Anita Terpstra (Hallum, Friesland, 1974) is een Nederlandse thrillerauteur en tevens freelance journalist en redacteur. Ze studeerde journalistiek en kunstgeschiedenis. Terpstra's verhalen zijn gepubliceerd in AvantGarde en Lava en werden bekroond in de Trouw-verhalenwedstrijd.

In 2009 debuteerde ze als misdaadauteur met Nachtvlucht, dat genomineerd werd voor de Schaduwprijs (voor het beste Nederlandstalige thrillerdebuut) en de Crimezone Thriller Award. Van haar vierde thriller Anders  (2014) werden de rechten aangekocht door Denoël, een Franse uitgever. Eerder kocht de Duitse uitgever Blanvalet (Random House) al de rechten voor het boek, na een verhitte veiling met andere gerenommeerde Duitse uitgevers.

Samen met thrillerauteur Ingrid Oonincx startte Terpstra in 2011 op Crimezone.nl (Hebban.nl) de column ‘Thrillerschrijvers bloggen’, waarin de auteurs elkaars klankbord waren voor de ups en downs in hun schrijverschap. In 2015 vonden ze het tijd om afscheid te nemen en hun laatste blog verscheen op 18 april van dat jaar.

Heb jij ook zo een zin in dit boek? Binnenkort vertel ik je meer over dit boek!

Hartelijke groeten

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken blog


Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie