Noortje Brink- De lockdown

Recensie

Titel: De lockdown
Auteur: Noortje Brink
Uitgeverij: Loft Books
Genre: Spanning/ Thriller
Uitgave: Mei 2020Beste lezers,

Noortje Brink schrijft zo fijn, soms easy maar gewoon fijn om te lezen. Spanning en liefde, maakt een goede combi. Ook in deze: De lockdown. Kijk mee!

Het verhaal

Het verhaal gaat over Patricia Meertens. Ze is 31 jaar en werkzaam als directiesecretaresse. Haar baas doet best bot, zelfs als hij zijn koffie wenst. Dat verandert direct, zodra hun klant Mark de Waal het pand binnentreedt. Patricia krijgt steeds rode wangen van zijn blik. Hij behandelt haar wel met respect en dat voelt goed. Na een eerste succesvolle date volgen er meer en binnen no-time wonen ze samen. In begin gaat alles goed, maar dan ...als ze zijn grote geheim ontdekt, kan ze maar aan 1 ding denken: vluchten.  

De elementen

De cover is fris en energiek. Door een groot veld loopt een jonge vrouw. Boven aan de lucht verschijnt sluierbewolking. Het ziet er een beetje dreigend uit, wat is er gebeurd? Waarom loopt ze van ons weg? Dreigt er gevaar?

Noortje Brink houdt graag van verhalen vertellen, Spannende verhalen met een vleugje liefde. Zo ook in De lockdown. Patricia teleurgesteld in haar grote liefde vlucht naar Frankrijk. Dan volgt de grote lockdown. Dat geeft even rust denkt Patricia. Ze logeert op een mooi landgoed. De termen B&B en een mooi landgoed doen denken aan de heerlijk boekenserie van Debbie Macomber. Voordat die heerlijke dagen er aan komen, moet Patricia eerst door nare lockdown-dagen heen. Een spannende sfeer ontstaat en gevaar dreigt.

De schrijfstijl van Noortje Brink is super fijn. De perspectiefwissel is niet te overheersend. Wel heel verrassend voor haar stijl. Een paar plottwisten maken het verhaal compleet. De karakters zijn leuk en divers. Noortje Brink weet een goed verhaal neer te zetten, dat zeer prettig leest. Met veel spanning en een vleugje romantiek.

De lockdown is een heerlijk verhaal met spanning en romantiek! 

Conclusie

Noortje Brink heeft het actuele thema, wat nu weer heerst (covig19) heerlijk verweven in een spannend verhaal. Het heeft niet de boventoon gelukkig. De fijne en luchtige schrijfstijl neemt je direct mee het verhaal in. 

Waardering   4 sterren!

Superleuk verhaal, en weer een stapje beter dan het sneeuwverhaal. Voor de liefhebbers van Linda van Rijn! 

Hartelijke groeten,
Annette Overvoorde
Birdy's Boeken blog

Voor het 1e boek van Noortje Brink, Hotel van Sneeuw, klik hier: 
Voor het 3e boek, van Noortje Brink, Waddenstorm, klik hier 

 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie