September readings 2020 op Birdy's Boeken blog

 


Beste lezers,

Bijna vergeten, de leesstapel van september. Terwijl het zulke mooie boeken zijn, oef. Kijk mee!

September Readings:

Ik las 9 boeken, zo mooi. 🍀 Ik merk wel, dat de thrillers soms favoriet zijn. Maar natuurlijk gaat het om het verhaal.⭐ Dat is belangrijk, dat het je direct pakt.

Dat doet boek 1 direct: Nooit meer Alleen, van Angelique Haak. Als Sanne hoort dat haar jeugdvriendin is overleden gaan haar gedachten gelijk naar vroegere tijden. Waar ook een groot geheim is opgesloten. Als er gekke dingen gebeuren, komt het verleden steeds dichterbij. Hoe loopt dit af?

Boek 2: Versbloed, geschreven door Nan Adams, verliep anders dan ik had gedacht. Is dit een thriller? Jawel een echte misdaadroman, met de 54-jarige Eva in de hoofdrol. Heel leuk en ook spannend.

Boek 3 is een leuk jeugdverhaal: Levi en het witte wonderdoosje, geschreven door Lara Reims, Levi vindt een geheim doosje. Met een bijzondere eigenschap. Het zorgt er voor dat Levi een spannende tijd beleeft met een mooi einde.

Boek 4: Pat Craenbroek is de auteur van Uitgekookt Zo bijzonder deze verhalen. die samenkomen aan het einde. De eerste is een puur misdaadstory. Verschillende moorden, verschillende lijntjes komen bijeen. Tot een mooi einde.

Boek 5: Verstild water van auteur Karin Bijl. Dit is een lichte thriller. Er is een echtgenoot verdwenen. Was het een daad uit paniek? Of was er veel meer aan de hand. Een echte puzzel ontvouwt zich.

Boek 6: Als 6e een verhaal over adoptie en nare jeugdjaren. Auteur Aloka Liefrink schreef het indrukwekkende verhaal Solovlucht. Je jeugd vormt je wat je nu bent, dat geldt ook voor het hoofdpersonage. Als zij een relatie krijgt, gaat het goed mis. Een verdrietig verhaal, met mooi einde.

Boek 7: De vrouw en de weduwe zijn 2 vrouwen, met hun eigen gezin. Als een van de mannen verdwijnt is de paniek groot. Tijdens het lezen, gaat er direct een plot ontstaan. Ook mede door de titel. Het verhaal gaat een hele andere kant op, met een verbluffend einde. Christian White schreef deze thriller. 

Boek 8: Voor verdriet heeft niemand tijd, geschreven door Monica Haak, gaat over een intense vriendschap tussen vriendinnen. Twee meiden van 16 jaar, ieder met hun eigen verdriet. Een dikke vriendschap en ook zijn kleine scheurtjes als er jaloezie opsteekt. Ook het verdriet steekt de kop op. Heel verdrietig en intens.

Boek 9, De uitweg, een thriller van Ilona van Hilst, is een spannende zoektocht naar een uitweg. Drie verhaallijnen en 3 zoektochten, zou je kunnen zeggen. Mooi gedaan. Soms beklemmend en beangstigend.


Dat was de leesstapel van september. De uitweg van Ilona van Hilst sprong er uit qua spanning. Welke van deze titels las jij? 


Ik hoor je graag!


Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken

 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie