Emma Wolf- De yogaclub

Recensie

Titel: De yogaclub
Auteur: Emma Wolf
Uitgeverij: Loft Books
Genre: Feelgood/ Roman
Uitgave: Februari 2020

Met dank aan loft Books, voor dit ebook!Beste lezers,

De boeken van Loft Books zijn zo heerlijk om te lezen, mede omdat de verhalen niet al te lang zijn en ze zijn zo heerlijk om in te verdwalen. Zeker nu met Corona, even heerlijk op de bank, met een kopje thee of koffie. En je ebook. Hmmmm.

De auteur

Emma Wolf is alleenstaande moeder van twee kinderen. Ze is geboren in Amsterdam waar ze – na veel omzwervingen – ook nu weer woont. Ze houdt ervan door de stad te dwalen, veel verschillende mensen te zien en te luisteren naar hun verhalen.

Het verhaal

Vera, Corine en Anne zijn al jaren vriendinnen. Ze willen iets leuks gaan ondernemen. Het wordt echt tijd. Ze besluiten een yogaclubje op te zetten. Het is eerst proefdraaien met 3 personen, maar dan komen er nieuwe inwoners: Soraya met haar baby-tweeling en man Noud. Ze is een ander "slag" dan de vriendinnengroep. Ze is knap, heeft mooie kids, een mooi ingericht huis en een vlotte babbel. In haar vorige woonplaats zat ze in de gemeenteraad. Best een drukke baan. De drie vriendinnen zijn op dit moment thuismanager en zorgen voor de kids en/pf regelen alle zaken die geregeld moeten worden. Soraya neemt graag deel aan de yogaclub en door haar opvattingen gaat het meidenbrein flink actief tekeer. Of dit wel wordt gewaardeerd, is de vraag. 

De elementen

De yogaclub heeft een vrolijke cover, het past goed bij het feeldgood-verhaal. Het boek heeft niet echt een speciaal hoofdpersonage en begint bij Vera aan de ontbijttafel. Iedereen behalve Vera moet weg en er is gezeur over de hond uitlaten. Terwijl Vera die dag gewoon thuis is, maar goed. In een fijne schrijfstijl lezen we over haar en haar gezin, over Anne en ook over Corine die gescheiden is. Emma Wolf heeft een fijne manier van schrijven, je leert de personen goed kennen. Er is weinig diepgang te bespeuren, maar dat mag in een feelgood-story. 

Door de komst van Soraya worden de drie dames een beetje wakker geschud uit hun vaste patronen en dagelijkse sleur. Soraya vindt dat je als vrouw moet deelnemen aan de maatschappij. Dat is een eye-opener voor het drietal, die voor de meeste tijd huismoeder en thuisregelaars zijn. Persoonlijk vraag ik mij af in welk jaartal dit geschreven is, gezien in veel gezinnen toch beide ouders werken. Of later zijn gaan werken. 

De komst van het gezin van Soraya komt er een frisse wind het dorp. Nieuwe impulsen en ideeën komen tot stand. Door haar aanpak wordt er een soort "stroomstoot" afgegeven, een motivatie tot iets moois. Voor meer dan allen de dames en dat is mooi gedaan!

Conclusie

De yogaclub is een heerlijke feelgood, over 4 vrouwen die hun passie gaan volgen. Emma Wolf heeft een leuk verhaal geschreven over 3 dames die door een 4e aan het denken worden gezet. Zij gaan inzien dat sec zorgen voor de kids niet zalig makend is. Zelf iets ondernemen is net zo van belang!   

~De yogaclub is een heerlijke feelgood om heerlijk een tijdje in te verdwijnen.~  

Waardering  3,5, een dikke 7!

Leuk verhaal, klein beetje "mutsig" vanwege het idee dat alle vrouwen thuis zitten met de kids. Terwijl ik hier wel andere situaties tegenkom. 

Hartelijke groet,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken blog     

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie