Noortje Brink- Waddenstorm

Recensie

Titel: Waddenstorm
Auteur: Noortje Brink
Uitgeverij: Loft Books
Genre: Spanning/ Thriller
Uitgave:  30 september 2020

Allereerst dank aan uitgeverij Loft Books, voor dit mooie ebook.Beste lezers,

Wat schrijft Noortje Brink toch heerlijk spannende verhalen. De stijl is a la Linda van Rijn. Het leest heerlijk weg. Kijk mee.

De auteur

Noortje Brink (1978) werd geboren in Nijmegen, waar ze nog altijd woont met haar man en twee kinderen. Ze houdt van wandelen en afspreken met haar vriendinnen en leest het liefst thrillers en spannende verhalen. Meer aan details over de auteur is er niet te vinden, ook geen foto. Het zou mij niet verbazen als het een alias is van een bekende (ghost)schrijver.

Het verhaal op de flap

Waddenstorm is de nieuwe thriller van Noortje Brink, bekend van de spannende bestsellers Hotel van sneeuw, Bloedhitte en De lockdown. Voor de fans van Suzanne Vermeer, Kiki van Dijk en Linda van Rijn.

Het is bijna herfstvakantie en Marieke plant spontaan een midweekje Texel, samen met haar beste vriendin Karin en hun twee zoontjes. Marieke kan de rust goed gebruiken – tijd om lekker uit te waaien en na te denken –, want haar man gedraagt zich de laatste tijd nogal afstandelijk en ze begrijpt niet waarom. Nog voordat de vakantie goed en wel is begonnen, lopen de zaken anders dan verwacht. Op de boot naar Texel botst Mariekes zoontje tegen een vreemde man aan, die woedend reageert. De volgende dag komen ze hem weer tegen, bij het strand, en kort daarna verdwijnt een jongetje van het vakantiepark. 

De schrik slaat hun om het hart: weten Marieke en Karin het jochie weer te vinden, en zijn ze zelf eigenlijk wel veilig?

De elementen

Een sterk proloog neemt je als lezer direct mee een grote sterke storm in. Het is windkracht 9. De ik-persoon schreeuwt haar longen uit haar lijf. Waar is haar zoon?

In het hoofdstuk dat volgt wordt verteld over Marieke. Haar huwelijk met Johan komt onder hoogspanning te staan. Altijd is hij druk met zijn werk. Zit het nog wel goed tussen deze echtelieden? Het is tijd voor een "break" en samen met Karin besluit Marieke om er een herfstweekje tussen uit te gaan. Met hun beide jongens, Max en Tom, beide 5 jaar. Op Texel zoeken zij de rust op en gaan ze lekker even uitwaaien. 

Noortje Brink schrijft het spannende verhaal in een zeer fijne schrijfstijl. Het is snel duidelijk hoe de zaken er voor staan. Johan blijft thuis en Karin, die een jaar geleden gescheiden is, gaat heerlijk mee. Onder het lezen van de storyline van Marieke, lezen we schijngedrukt een paniekerig tafereel van een spannende zoektocht in de vreselijke storm. Mooi bedacht van Noortje Brink! Het lezersbrein staat gelijk op scherp. 

Texel moet het viertal heerlijke ontspanning en vertier geven. Helaas mondt het al snel uit in een zeer IN-spannende week. Een verdachte rare snuiter in de tuin en dan  is ook nog het buurjongetje Niels verdwenen. Naast gezelligheid en wijntjes drinken krijgt Marieke ook te maken met boze mannen, vreemde mickey mouse-petjes, en een grote storm. Tot overmaat van ramp is ook haar eigen zoontje nergens meer te vinden. De paniek slaat toe.

Conclusie

Waddenstorm is een heerlijk meeslepend verhaal met 2 verhaallijnen. Dat is superleuk gedaan, door auteur Noortje Brink. Het verhaal drijft ons mee naar Texel en laat zien hoe belangrijk onze persoonlijke vrijheid en geluk werkelijk is. Of je nu groot of klein woont, met je kind wil je gewoon gelukkig zijn. Dat is wat telt!

Waardering  4 dikke sterren, voor Waddenstorm! Opnieuw genoten van dit Noortje Brink-verhaal. Alle ingrediënten zijn weer aanwezig voor heerlijke uurtjes genieten.

De verhalen worden steeds steviger en je wordt helemaal meegevoerd, met een grote storm. Super!  

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie