Nieuw: Het tij hoog, de maan blauw- Jolien Janzing

Nieuw

Titel: Het tij hoog, de maan blauw
Auteur: Jolien Janzing
Uitgeverij: Uitgeverij vrijdag
Genre: Roman
Uitgave: Oktober 2020 
Beste lezers,

Wat een super mooi kaft, het sprankelt en flits tegen je aan. oef.. Jolien Janzing is een Nederlands-Belgisch schrijver en journalist. Dus dat belooft wat! 

Het boek

Leonie Osterrieth, een elegante en gefortuneerde weduwe, organiseert culturele salons in haar stadspaleis aan de Meir in Antwerpen. Musici, schrijvers en kunstenaars zijn bij haar te gast, maar Leonie heeft vooral een zwak voor ontdekkingsreizigers. Liefst zou ze zelf naar verre continenten reizen, maar ondanks haar fortuin voelt ze zich als vrouw beteugeld door de conventies van haar tijd. Als de jonge Adrien de Gerlache haar vertelt over de expeditie die hij naar Antarctica wil maken, is ze bijzonder geboeid en besluit ze hem te helpen. 

Ondanks het leeftijdsverschil bloeit er een warme genegenheid tussen hen. De driemaster de Belgica vertrekt uit de haven van Antwerpen. Adrien is de commandant van een internationale bemanning, onder wie Roald Amundsen. Later komt ook Frederick Cook aan boord. Het wordt een wervelende reis, maar aan de Zuidpool loopt het mis. Het schip blijft vastzitten in het ijs. Wanneer er geen nieuws komt van de Belgica, vreest Leonie het ergste.

De auteur

Jolien Janzing is een Nederlands-Belgische auteur en schrijft historische romans. De Meester (2013), over Charlotte Brontë, verscheen in het Engels, Duits en Frans en werd geselecteerd voor Books at Berlinale. Haar roman Audrey & Anne (2017) verscheen in het Deens en Frans, won de Prix Soroptimist International en werd genomineerd voor de Prix Jean Monnet des Jeunes Européens.


Nu dus te verkrijgen in de winkel. Binnenkort vertel ik je wat ik er van vond. Ook wat ik van de schrijfstijl vond van Jolien Zanting. Dus stay tuned!


Hartelijke groetjes,
Annette Overvoorde

Birdy's Boeken blog

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie