Nieuw: Weerwolven van Waraine- Eva Linden, voor de blogtour

 Beste Lezers,

Op 5 september kwam het nieuwste boek uit van Eva Linden. Van auteur Eva Linden ontving ik een mooi pakketje voor de blogtour van haar nieuwe boek: Weerwolven van Waraine. Omdat ik graag papier lees, bestelde ik deze versie bij haar. Want een blogtour vind ik reuzeleuk. Kijk je mee waar het boek over gaat?
Ik zag al Normandie en Etretat, en daar ben ik geweest. Hoe leuk!

De inhoud

'Hallo, is daar iemand?' fluisterde ze. Vlak bij haar knapte er een droge tak. Ze keek om, maar er was niemand te zien. Wie speelde er een spelletje met haar? Op dat moment hoorde ze een krakende stem. 'Wie bij de hond slaapt, krijgt zijn vlooien,' mompelde de stem. 'En wie in het gezelschap van de Weerwolf vertoeft, moet het ontgelden.' Angstig deinsde ze achteruit.

 Tijdens de zomervakantie van 2002 komen negen jongeren terecht in Waraine, een idyllisch dorpje aan de Franse kust. Door een speling van het lot moeten ze een week lang in hetzelfde vakantiehuis verblijven. Is het puur toeval dat ze samen in het vakantiehuis terecht zijn gekomen, of zit er meer achter? Na een spelletje 'Weerwolven van Wakkerdam' begint een ware nachtmerrie waarbij er gewonden vallen. Waart er een moordenaar rond in de bossen van Waraine? Hun zoektocht naar de dader ontaardt in een koortsachtige heksenjacht naar de Weerwolf. Steeds meer geheimen komen aan het licht en daaruit blijkt dat niemand is wie hij lijkt. Kunnen ze elkaar vertrouwen? Hun detectivespel loopt al snel uit de hand, maar de belangrijkste vraag blijft onbeantwoord: wie is de Weerwolf?

 'Weerwolven van Waraine' (2020) is een spannende thriller/detective. Het boek is geschikt voor alle lezers vanaf 14 jaar die van spanning en mysterie houden.

Over de auteur en haar boekenreeksen

Eva Linden is afgestudeerd als journalist aan de Hogeschool Thomas More te Mechelen. Tijdens haar studies begon ze te schrijven aan Maanziek.

Maanziek-trilogie

In 2016 kwam haar eerste boek uit, de fantasy roman Maanziek. Het centraal onderwerp in dit boek is lucide dromen of dromen waarin de slaper beseft dat hij aan het dromen is. Het hoofdpersonage van de Maanziek-reeks is Mathis, een tienerjongen die geplaagd wordt door levensechte nachtmerries, waarbij droom en werkelijkheid door elkaar lopen. Het boek kreeg lovende recensies van onder andere NBD Biblion, wat ervoor zorgde dat Eva eveneens de twee vervolgboeken kon uitbrengen.

 Eind 2017 kwam het vervolg Alpengloed uit en in 2018 verscheen het laatste deel van de trilogie, Avondster.
 Weerwolven van Waraine

Op 5 september 2020 verscheen: Weerwolven van Waraine, een thriller die gebaseerd is op het populaire rollenspel Weerwolven van Wakkerdam. Het verhaal speelt zich af in het fictieve Waraine, een rustig dorpje aan de Franse kust dat geïnspireerd werd door het Normandische Etretat. 

Door een speling van het lot komen negen jongeren in hetzelfde vakantiehuis terecht en moeten ze een week lang met elkaar zien te (over)leven. Na een spelletje ‘Weerwolven van Wakkerdam’ begint de nachtmerrie waarbij er gewonden vallen. De jongeren beseffen dat er iets niet klopt en gaan op zoek naar de dader, die misschien wel dichterbij is dan ze denken. Ze komen te weten dat er in de bossen van Waraine een moordenaar rondwaart die het op hen gemunt heeft. De jongeren nemen het recht in eigen handen, maar hun detectivespel loopt uit de hand. 

De belangrijkste vraag blijft echter onbeantwoord: wie is de Weerwolf?

Nieuwsgierig? binnenkort vertel ik je alles over dit boek. No spoilers.


Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken 
 

  


Reacties

Populaire posts van deze blog

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie