Nieuwe post: Geike de Wit- Geen sprookje

Nieuwe post 

Titel:Geen sprookje
Auteur: Geike de Wit
Uitgeverij: BestelMijnBoek
Genre: Roman/ non-fictie 
Uitgave: juni 2020Beste lezers,

Geike de Wit stuurde mij haar boek. Momenteel zit de agenda propvol, vandaar dat ik het in de 1e week van november zal lezen en recenseren. Hier alvast de info die best heftig is. Het thema narcisme staat centraal.

Flaptekst:

Ray lijkt de ideale partner: aantrekkelijk, spannend, attent en nooit saai. Met hem is het leven één groot feest. Hun band is sterk, ze horen bij elkaar. Grenzen vervagen en de rest van de wereld is niet belangrijk. Maar langzamerhand raakt Pascalle steeds meer verstrikt in zijn web van manipulaties en eisen. Ze klampt zich vast aan het sprookje, maar ze komt terecht in een spiraal van bedreiging, stalking en mishandeling tot ze een keuze moet maken, voor zichzelf en voor hun kind

De auteur:

Deze roman is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en geeft indringend weer hoe de dagelijkse realiteit is van vrouwen, die binnen hun relatie te maken hebben met borderline, narcisme en anti-sociaal gedrag. Voor het schrijven van dit boek heeft Geike de wit geput uit zowel haar persoonlijke verhaal als haar professionele kennis. Als verpleegkundige in de gehandicaptenzorg en psychiatrie deed zij jarenlange ervaring op met deze complexe problematiek. In haar privéleven kreeg zij een heftige relatie met een man met een clusterpersoonlijkheidsstoornis met wie zij een kind kreeg.

Thema Narcisme

Volgens het kenniscentrum persoonlijkheidsstoornissen heeft ongeveer 1-2% van de bevolking een borderline persoonlijkheidsstoornis. Ongeveer 3-9% heeft een narcistische persoonlijkheid en 1-4% een antisociale persoonlijkheidsstoornis. Binnen deze stoornissen komen manipulatie, stalking, huiselijk geweld, criminaliteit en verslaving veelvuldig voor. Hulpverlening, politie en justitie staan vaak volkomen machteloos, waardoor partners en andere gezinsleden aan zichzelf overgeleverd zijn.

Ingewikkelde relaties

Geike de Wit hoopt dat dit boek begrip kweekt: “Er zijn heel veel vrouwen die nog steeds in een dergelijke relatie zitten, of die jarenlang ondergedoken zitten voor hun gestoorde ex. Hun omgeving snapt niet hoe het mis kon gaan, waarom ze niet gewoon weggingen. Omdat mensen denken dat dit hen niet kan gebeuren, leren moeders hun dochters niet hoe ze een foute relatie herkennen. Zien ze de patronen niet. Ik hoop dat dit boek andere vrouwen kan weerhouden om dezelfde weg te volgen.”

bron: https://bestelmijnboek.nl/persbericht-geen-sprookje/.


Fijne dag & groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken

 

 

 

 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie