Blogtour is gestart- Solovlucht van Aloka Liefrink- #2

 
*BLOGTOUR* BLOGTOUR* BLOGTOUR* BLOGTOUR*Beste lezers,

Als derde in de blogtour, vandaag mijn recensie van SOLOVLUCHT. In dit #3 vind je meer info over het boek en de auteur in lange versie. In de recensie kan ik het dan kort houden. Maar eerst: wat een boek! Met zeer verdrietige momenten, waarbij je de hoofdfiguur heel graag een dikke knuffel zou willen geven als troost. Of gewoon haar in het oor willen fluisteren : loop dan weg! Maar zo makkelijk is het niet met huiselijk geweld. Door lieflijke woordjes is de verleiding er dan toch om te blijven. Het is erg ingewikkelde materie. De zoektocht naar liefde en erkenning. De uitgereikte hand en daarna de vreselijke stormachtige buien. Die smullen van angst en machtsmisbruik. Vraag is: Hoe komt het ook dat je in zulke armen terecht komt? Blijkbaar omdat je al zoveel eerdere schade hebt opgelopen en deze eerst moet gaan verwerken en aan jezelf moet gaan werken. Maar die lieve woordjes lokken je en voor je het weet ben je gevangen als een klein vogeltje. In een kooitje. Zo naar.

De flaptekst

Savarana Termeer heeft een zwaar adoptieverleden achter de rug, wat haar erg kwetsbaar maakt.

Wanneer ze na mishandeling door haar vriend voor dood wordt achtergelaten, spoken de fatale keuzes die haar op dit punt brachten door haar hoofd. Voor ze haar huidige vriend Gunther ontmoette, was ze gelukkig en succesvol, na een leven vol geweld. Haar laatste partnerkeuze lijkt haar nu fataal te worden.

Kan ze het tij nog keren, of is het al te laat?

De auteur


Aloka Liefrink werd in 1979 geboren in Kerala in Zuid-India. Ze verbleef de eerste negen maanden van haar leven in een weeshuis, werd geadopteerd door een Vlaams-Nederlands echtpaar en groeide vervolgens op in het Vlaamse Kempenland. Ze studeerde public relations en werkte onder andere als team- en lifecoach.

Haar adoptievader was jeugdboekenauteur en gaf zijn passie voor schrijven aan haar door. Al van jongs af aan schreef Liefrink gedichten en verhalen, waarmee ze ook regelmatig prijzen won. 

Haar boeken/ bibliografie

Na de dood van haar adoptievader schreef ze een gefictionaliseerde autobiografie over adoptie, later uitgegeven als haar debuutroman met de toepasselijke titel Verweesd  (2010).

In 2011 maakte ze haar thrillerdebuut met Fotomodel gezocht, in snel tempo gevolgd door De passiecoach  (2012) en Avondmasker  (2013). Fijne samenwerking

In 2014 vormde ze met Luc Deflo (een van de bekendste thrillerauteurs van Vlaanderen) het schrijversduo Deflo & Liefrink.

Hun gezamenlijk debuut verscheen onder de titel Onderhuids. Het duo kondigde aan dat Onderhuids  het eerste deel is van een serie met politieagente Masha Kirilenko als belangrijkste personage.

Luc Deflo is helaas overleden op 26 november 2018.
Blogtour

Aan de blogtour van Solovlucht doen 19 bloggers/ recensenten mee. Op het schema kan je lezen op welke dag en bij wie je moet zijn om meer te lezen over het boek! 

Veel plezier & wie weet...ligt het boek dan binnenkort bij jou op je leestafel!

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie