Angelique Haak- Nooit meer alleen

Recensie

Titel: Nooit meer Alleen
Auteur: Angelique Haak
Uitgeverij: De Crime Compagnie
Genre: Spanning/ Thriller
Uitgave: 19 September 2020

Met dank aan De Crime Compagnie, voor dit recensieboek.


"Nooit meer alleen" is zeer indrukwekkend en heeft een verloop, die je totaal niet verwacht.Beste lezers,

Het was even wachten, maar daar is hij dan..de nieuwste thriller van Angelique Haak. Een tip vooraf: als je hieraan begint, zit dan maar goed op je stoel. Want dat einde...oef! is verbluffend. Kijk je mee?

De auteur

Angelique Haak (Rotterdam, 1978) heeft al sinds haar jeugd een passie voor lezen en schrijven. Na het winnen van een regionale schrijfwedstrijd, besloot zij haar liefde voor spannende verhalen te combineren met de liefde voor haar geboortestad Rotterdam. 

In 2017 verscheen de thriller 'Een nieuw begin'. Dit debuut werd genomineerd voor de Thrillzone-award 2017 en voor de Schaduwprijs 2018. Oktober 2018 volgde boek 2 'Uitgeschakeld'. Het derde boek in deze serie "Zwarte ziel" verscheen in september 2019. Nooit meer alleen is de 4e thriller van Angelique Haak.

Het verhaal van Emma

2019: Emma heeft als kindercoach een eigen praktijk aan huis. Als haar jeugdvriendin overlijdt, denkt ze terug aan haar VWO-examenjaar. En de vriendengroep. Ze krijgt de overlijdensadvertentie onder ogen, van haar jeugdvriendin Sara. Onderaan staat "NMA". De schrik zit er goed in bij Emma, ook als er een ruit kapot wordt gegooid. Wat heeft het te betekenen? Is het geheim nog wel veilig? Wat gebeurde er met Sara?

1994: Emma zit in het examenjaar van het VWO. Op deze nieuwe school hoopt ze op een gezellig jaar. Maar al snel blijkt de sfeer grimmig te worden. Het is duwen en trekken en de wet van de sterkste. Met haar vriendenclub probeert ze er het beste van te maken. Totdat er gevaar dreigt en er geen weg meer terug is. 

Zes vrienden, verbonden door een groot geheim.

De elementen

De covers van de thrillers van Angelique Haak worden steeds mooier. De verhalen steeds indrukwekkender. Bij de eerste cover in zwart-wit {Een nieuw begin} was ik niet gelijk om. Deze is echt mooi gedaan. Ze worden steeds mooier en de verhalen steeds imposanter. Goed gedaan dit keer, vrouwenogen en glasscherven. Brengen de scherven haar geluk? Het geeft een mysterieus geheel.

Met een spannend proloog vallen we Emma's wereld binnen. Het is dan 1994, een cruciaal moment ontvouwt zich. Nooit meer Alleen draait om geheimen, leugens en (psychische) mishandeling die allen voorkomen in het leven van Emma. Als zij 16 jaar is heeft ze al veel leed achter zich gelaten. Ze woont alleen met haar moeder, dat best gezellig kan zijn maar is het helaas niet. Soms lijkt het er op alsof Emma juist voor haar moeder moet zorgen. De woning biedt Emma geen warme thuishaven, zoals het hoort te zijn.  Het is eerder een struggle.

Naast thuis gaat het op school ook goed mis. Als Emma met de leraar hierover wil spreken, heeft deze al direct zijn mening klaar. Ook hier wordt er niet naar haar geluisterd. Het jonge leven voor Emma is soms meer overleven. Zo lijkt het.

Door de wisselperspectief van toen en nu, gaan we steeds dieper het verhaal in. Emma is nu kindercoach. Ze gunt nu ieder kind een mooie kindertijd en helpt graag mee dat te bereiken. Ze is best een stoere vrouw, na al dat jeugdleed. Toch brengt dat overlijden van Sara haar weer terug in het verleden. Met alle gevolgen van dien. 

Er zijn geen moeilijke kinderen. Alleen kinderen die het moeilijk hebben. 

Bijna elk hoofdstuk wisselt af met toen en nu. Heb je eenmaal dit ritme te pakken, dan vlieg je door de pagina's. De schrijfstijl is erg prettig, personages worden voldoende toegelicht en toch had ik meer verwacht van het personage Sara. Ze blijft wat aan de zijlijn totdat haar momentje aanbreekt. Een heavy
moment wat de hemel even doet opensplijten en zeer zwarte wolken neerstrijken. 

Conclusie 

Nooit meer alleen is indrukwekkend en draait om vriendschap en grote geheimen. Thema's als machtsmisbruik, groot verdriet worden hieraan vast geknoopt. En ook over je familie, waar je je hele leven aan vast zit, of je nu wilt of niet. Om nooit meer alleen te zijn. 

Waardering  4 sterren

Nooit meer alleen is zeer indrukwekkend en heeft een verloop, die je niet verwacht. Ik heb het idee dat de verhalen van deze auteur steeds beter en steviger worden. Dar houd ik wel van! 


Hartelijke groeten

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken

  

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                     


Reacties

Populaire posts van deze blog

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie