Lara Reims- Levy en het witte wonderdoosje - blogtour

Recensie

*BLOGTOUR*BLOGTOUR*BLOGTOUR*

Titel: Levy en het witte wonderdoosje
Auteur: Lara Reims
Uitgeverij: Hamley Books
Genre: Jeugd
Uitgave: 18 september 2020


Lara Reims heeft een bijzonder mooi jeugdverhaal geschreven boordevol mysterie, futuristische ontdekkingen en vooral veel moed.. Een ware mustread!
Beste lezers,

Lara Reims schrijft prachtige verhalen, waarin je kan verdwalen. Dat rijmt, maar is zeer gemeend. Echte verhalenvertellers zijn schaars. Er zijn veel boeken en dus veel auteurs. Maar de boeken zijn erg divers en verschillen van niveau. Dat mag natuurlijk. Daarom is het extra leuk als je het kindje van een ware storyteller mag gaan recenseren. Wauw!

De auteur

Lara Reims verhuisde 10 jaar geleden, van Amsterdam naar Frankrijk waar ze leeft, leest en schrijft. Als kind wilde ze het liefst in een bibliotheek wonen. Lara’s liefde voor jeugdboeken begon bij Abeltje, Ronja, de boeken van Tonke Dragt, J.K. Rowling en Philip Pullman. Ze is gefascineerd door de razendsnelle ontwikkelingen van de techniek die ons leven op korte en lange termijn ingrijpend zullen veranderen. 

Over wat al deze veranderingen met de mens doen gaat haar trilogie debuut  waarin de hoofdpersoon te maken krijgt met een onwaarschijnlijke technische wereld. De titels zijn: Upgrade, Black-out, en Home. 

Het verhaal

Levy is een eigenzinnig meisje van 11 jaar. Bijna 12. Ze is geen groepsdier, ze blijft liever zichzelf. De scheiding van haar ouders vindt ze nog steeds niet fijn. Ook gaat ze niet graag naar school. Er zijn klasgenoten die haar stom vinden en dit zeker niet verbergen. Wat wel verborgen blijft is het witte doosje dat Levy op straat vindt. Het lag verscholen tussen wat bladeren. Ze raapt het snel op, want ze moet verder. Het blijft een tijdje in haar broekzak zitten.    

Vanaf dat moment gebeuren er rare dingen. Samen met Robin, die bij haar vader in de wijk woont, gaat ze op onderzoek uit. Tot ze via het doosje een uitnodiging krijgt om naar een plek te komen waar ze haar kunnen helpen. Een plek die anders is dan alles wat ze ooit heeft gezien. Een mooi avontuur begint.

Een verhaal over jong zijn in een veranderende wereld, over pesten, scheiden, schuld en vriendschap. Over de oplossing die er altijd is. Als je je best maar doet.

De elementen

De cover ziet er sprankelend uit. Mooie blauwtinten en een wonderlijke golf aan magie en letters.De binnenkant ziet er zeer verzorgd uit. Uitgeverij Hamley Books steekt veel tijd in de lay-out van haar boeken. Dat is erg mooi.

Levy is de heldin en tevens underdog van het verhaal. Dat ziet ze zelf totaal anders. De meeste klasgenoten vinden haar raar en stom. Dat is totaal niet leuk. Ze halen regelmatig streken uit, met Levy als target. Levy zegt dan niets, wat het nog erger maakt.

In het hoofd van Levy is het veelal erg druk. Als ze in de les zit dwalen haar gedachten al snel af. Als de juf haar soms roept, zit ze soms met het verkeerde schrift voor haar neus. Ze heeft ook zoveel om over na te denken. Maar dan verandert alles en neemt Lara Reims de lezer mee naar een mooie plek met futuristische zaken. Reims houdt hier erg van en geeft Levy een mooi kado hiermee. Een momentje waan je je terug naar de wondere wereld van Remi. ( YA-serie) Levy zou hier zomaar in passen. Door de mooie zinnen en fijne schrijfstijl ga je al snel mee met Levy haar avontuur. Haar trouwe vriend Robin laat zij zeker niet in de steek. 

Levy ontpopt zich tot een ware heldin. Ze zet door en is erg moedig. Aan het eind van het boek krijg je gewoon kippenvel. Dit boek over Levy is een dikke aanrader. Het heeft mooie thema's. Reims heeft lef om dit mee te nemen in het boek. Thema's als pesten, bang zijn, in je schulp kruipen, eenzaamheid, vriendschap en echtscheiding komen er in voor. 

Conclusie

Lara Reims heeft een bijzonder mooi jeugdverhaal geschreven boordevol ontdekkingen en futuristische ontdekkingen. Reims is gefascineerd door snelle technische uitvindingen en laat dit mooi terugkomen in haar mooie boeken. Het zal veel kids aanspreken, met name door de indrukwekkende thema's.

Levy en het witte wonderdoosje is een mooi verhaal over helden en magie. Zo mooi. 

Waardering  5 sterren

Als je zo mooi kan schrijven en de lezer gelijk mee neemt in de wereld van Levy, kan ik alleen maar 5 sterren geven. Ik heb genoten en wil graag meer!  


Blogtour vervolg

Morgen kunnen jullie de recensie lezen van op het blog van Britt. @boekenvanbritt. Daarna volgen er meer bloggers met hun leesmening.  

De blogtour eindigt op 14 oktober.  


Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken 

 

                                           

Reacties

Populaire posts van deze blog

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie