Nan Adams- Vers Bloed

Recensie

Titel: Vera op de Veluwe 1, Vers Bloed
Auteur: Nan Adams
Uitgeverij: Loft Books
Genre: Spannende roman
Uitgave: Augustus 2020

Met dank aan uitgeverij Loft Books, voor dit ebook!

 

Vers bloed is een heerlijk spannende misdaadroman. Ik heb genoten!Beste lezers,

Wat een heerlijk boek is dit. Boordevol gezelligheid, spannende momenten, leuke theemomentjes en bovenal mysterieus. I love it!

De auteur

Nan Adams is een pseudoniem en schrijfster van misdaadverhalen. Eerder verscheen de Brenda Park-mysterie-reeks. Zij schreef onder haar eigen naam Nannet van der Ham eveneens 10 lifestyleboeken. Nannet is lifestylecoach en heeft een mooie website. 

Het verhaal van Vera

Eva is 54 jaar en net 2 jaar getrouwd als haar man overlijdt. De schrik is groot. Het was de liefde van haar leven en een hartaanval was hem fataal. Ze neemt een besluit en verhuisd van Amsterdam naar een boshuisje op de Veluwe. Op een camping in Waterlo. Daar kan ze tot rust komen, kan ze haar misdaadboeken verder schrijven. Haar kinderen kunnen er langskomen, wat wil een mens nog meer? 

Het is een tijdje rustig, ze leert de mensen een beetje kennen en al snel heeft ze het gevoel dat er zaken zijn, die nogal vreemd zijn. Een vrouw wordt al een tijdje vermist en dan die enge man die steeds langskomt in zijn zwarte pak, en pogingen doet om de camping over te nemen. Hoe zit dat allemaal? Haar nieuwe campingvriendin laat dingen los waar Eva flink over moet denken. Ze kan beter haar neus er niet in steken, maar toch..

De elementen

Vers bloed is een heerlijk verhaal over nieuwe vriendschappen, gezellige theepartijtjes en ook mysterieuze momenten. Soms zelfs luguber. 

De cover van dit ebook ziet er best gezellig uit, gele tinten, een stel benen, een rieten mand en een reten hoed. Er zit iemand heerlijk te relaxen, zo het lijkt. Is dit een echte thriller? Ik ben benieuwd. In de vertelperspectief van de 3e persoon neemt Nan Adams ons mee naar de Veluwe. Nu hoofdpersoon Eva, auteur van het thrillergenre,  haar man heeft verloren is ze op zoek naar rustige momenten. Dit zal haar goed doen en mogelijk inspiratie geven voor haar boeken. Die inspiratie, die komt er zeker!

Nan Adams schrijft het verhaal in een superfijne schrijfstijl. Zodra Eva zich een beetje ontpopt als een mini-Miss Marple, vlieg je door de pagina's. Haar schrijversbrein draait overuren. Wat gebeurt hier toch op deze camping? Samen met Watson komt ze er toch achter. 

Conclusie

Vers bloed is een heerlijk spannende misdaadroman. Met mooie en gezellige momenten, maar ook die meer schrik geven. Een gekke man met hoody in het bos, een charmante ober in een restaurant en een vreemde boswachter zijn mooie spelers  voor een mysterie-crime-story. Er is een goede opbouw, een fijne schrijfstijl en een mooi hoofdkarakter. 

Ik kijk al uit naar het volgende verhaal van Eva!   

Waardering  4 sterren!

Genoten van dit verhaal. Het heeft leuke details en mooie personages. Watson was een waar kadootje. 


Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken    

Reacties

  1. Annette, dank je wel voor je prachtige recensie. Het betekent heel veel voor mij.
    SNEEUWSTORM komt er al aan ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oeh, Sneeuwstoem, ik kijk er al naar uit! succes met schrijven!
    grt Annete

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie