Karin Bijl- Verstild water

Recensie

Titel: Verstild water
Auteur: Karin Bijl
Uitgeverij: Leesst
Genre: Spanning & feelgood
Uitgave: 17 augustus 2020

Allereerst dank aan de auteur, voor dit mooie boek!
Beste lezers,

Via de facebookgroep Boekenwurmen mocht ik dit mooie boek gaan lezen & recenseren.. Het is het eerste echte boek van Karin Bijl. Lezen, de natuur en muziek zijn haar grote passies en verwerkt ze graag in mooie verhalen. Kijk je mee?

Ze schrikt wakker als haar telefoon gaat. Hij bibbert bijna het nachtkastje af. Ze graait naast zich en hoort het schemerlampje naar beneden stuiteren. Het is haar schoonmoeder. Ze laat zich teleurgesteld op haar rug terugvallen en laat haar schoonmoeder een heel verhaal afsteken voordat ze inbreekt met een antwoord. 

Over de inhoud

Het is alweer 3 maanden geleden dat de vriend van Sanne verdween. Samen met haar kater meneer Jansen probeert ze de draad weer op te pakken en weer ritme in de dag te krijgen. Dat valt best tegen, ook voor Marjan, de moeder van Max die al op leeftijd is. Als de buurvrouw een ontdekking doet, komt Sanne in Den Helder terecht. Daar is de zee en veel rust. Een verrassing doet haar opschrikken. En de onthutsende waarheid doet dit ook.

De elementen

Verstild water bevat een klein mysterie. Het verhaal wordt luchtig gehouden, waardoor het fijn leest. De schrijfstijl die Karin Bijl hanteert is zeer prettig. In de 3e persoon lezen we over de personages, wat zij doen, voelen en wat zij gaan eten, inclusief de uitvoerige receptuur. Dit laatste is wat overbodig voor de spannende speurtocht naar antwoorden, waar de lezer toch voor gekomen is. De zoektocht van Max komt hierdoor op de achtergrond terecht. 

Prachtige cover

Wat opvalt is de mooie cover, daar is werk van gemaakt. De flaptekst maakt nieuwsgierig, want waar is Max, de verdwenen vriend van Sanne gebleven? Karin Bijl heeft meerdere verhaallijnen uitgezet, die richting het einde mooie samenkomen.

Hoofdkarakter Sanne dacht Max al goed te kennen. Langzaamaan komt ze toch voor verrassingen te staan. Verborgen zaken komen aan het licht. De auteur kan alles mooi beschrijven, met name de details van de omgeving. De personages worden voldoende beschreven, al is er weinig diepgang te bespeuren.

Warme karakters en omzien naar elkaar

Qua genre is Verstild water een feelgood-thriller met een mysterieus randje. Warme karakters sieren de bladzijden. Zij hebben alles voor elkaar over en staan op elk tijdstip klaar om hulp te bieden. Heel mooi. Daarentegen stijgen de mysterieuze gebeurtenissen en blijven de vragen nog even overeind: Waar is Max, wie belde hij nog als laatste? Het boek geeft geen bijtende spanning. Ook het politieonderzoek blijft wat vlak. Sanne is de aangever in het geheel. 

Op een rustig tempo passen de puzzelstukjes uiteindelijk goed in elkaar. De plot is mooi bedacht. Het verhaal zit goed in elkaar. 

Verstild water heeft heerlijk warme karakters en zeer mysterieuze gebeurtenissen.

Waardering  3,5 sterren. 

Ik ben zeker benieuwd naar het volgende boekkindje van Karin Bijl. Mocht dit een thriller zijn, dan mag het wat "meer bite" hebben. Natuurlijk is een heerlijke feelgood is ook prachtig! 

Hartelijke leesgroeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken     
Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie