Nieuw- Sarah Rose- D-Day Girls

Boekentip & nu in de winkelTitel: D-Day Girls
Auteur: Sarah Rose
Uitgeverij: Karakter Uitgevers
Genre: Roman
Uitgave: 16 maart 2020Birdy's BoekenBeste lezers,


Wat een prachtige covers heeft dit boek. Boeken met het thema "oorlog" zijn nog steeds actueel. Dit is ook heel belangrijk. Het mag niet vergeten worden, ook niet de helden uit dit boek. Kijk je mee? Binnenkort volgt de recensie. 

De auteur

Sarah Rose, geboren in 1974, is journaliste en bestsellerauteur. Haar artikelen.  zijn gepubliceerd in The Wall Street Journal, The New York Post, en The Saturday Evening post. Ze is afgestudeerd aan Harvard College en de Universiteit van Chicago. 

Oorspronkelijke titel: D-Day girls. The spies who armed the resistance , sabotaged the nazi's and helped win world war II. 

Zij schreef eerder: For All the Tea in China: How England Stole the World’s Favorite Drink and Changed History

De inhoud

1942 was het kanteljaar in de Tweede Wereldoorlog. Het was tot op dat moment nog niet eens zeker dat de geallieerden in staat zouden zijn de As-mogendheden te verslaan. Duitsland en Japan leken op alle fronten de overhand te hebben.

Churchill was ervan overtuigd dat Groot-Brittannië verwikkeld was in een existentiële strijd en had in die wetenschap een geheime dienst opgericht, de Special Operations Executive (SOE). De spionnen in de SOE waren tot het uiterste getraind, van verwoesting en sabotage tot scherpschieten. Hun taak was, zo verklaarde Churchill, om Europa in ‘lichterlaaie’ te zetten. Maar met nagenoeg alle mannen aan het front was de SOE gedwongen over te gaan tot een ongeëvenaarde stap: het
rekruteren van vrouwen.

39 vrouwen lieten hun families en geliefden achter en meldden zich aan… Dit is hun verhaal.

Klik hier voor een leesfragment. 

Binnenkort volgt de recensie op dit blog!

Hartelijke groet,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken

Reacties

Populaire posts van deze blog

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie